x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 1 iunie 2004

VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

Planeta Venus ne poate lua ochii

8 iunie 2004. Planeta Venus va trece prin fata Soarelui. Fenomen exceptional observabil in 142 de tari, in orele diminetii, inclusiv in Romania. Specialistii avertizeaza ca este obligatorie protejarea ochilor pentru a evita leziunile oculare. Riscul accidentelor oftalmologice sunt reale, date fiind durata de cateva ore a fenomenului si perioada insorita cand are loc acesta. Observarea directa este periculoasa pentru cornee si retina, afectarea lor putand duce la compromiterea definitiva a vederii. Pentru a admira acest fenomen celest si, in acelasi timp, pentru a proteja ochii, sunt necesari ochelari speciali, asemanatori celor folositi la ultima eclipsa. Dar in nici un caz nu-i vom folosi pe aceiasi, deoarece pelicula de aluminiu cu siguranta s-a deteriorat. (Magda Marincovici)

Regim de slabire, vinovat

Societatea care a promovat regimul Atkins a fost chemata in justitie. Un prosper om de afaceri din Florida a apelat la acest gest pentru a da in vileag riscurile imense de boli cardiace la care se expun persoanele care urmeaza aceasta dieta. Jody Gorran din Palm Beach a fost supus unei operatii cardiace obligatorii supravietuirii. Interventia s-a impus ca efect a regimului bazat pe consumarea de carne si grasimi. Regimul Atkins a devenit celebru, gratie lui multe VIP-uri reusind sa slabeasca.

Mai grasi ca grasii

Copiii texani sunt mai grasi decat semenii lor din alte state americane. Potrivit unui studiu realizat in 132 scoli cu peste 6.000 de elevi din Texas, copiii din acest stat, intre opt si noua ani, au in plus 4,5 kilograme comparativ cu greutatea medie nationala a copiilor la aceasta varsta. Pentru a stavili epidemia de obezitate, guvernul american si-a propus in perspectiva anilor 2010 reducerea cu cel putin 5% a numarului copiilor cu risc de ingrasare exagerata.

Fumati doar acasa

Incepand de luni de la miezul noptii, in toate locurile publice norvegiene este interzis fumatul. Astfel, Norvegia este a doua tara din lume, dupa Irlanda, care a impus aceasta interdictie drastica. Aceasta masura extrem de severa, care a presupus o mobilizare masiva de forte, are ca scop cresterea numarului persoanelor care se lasa de fumat si scaderea riscurilor tabagismului asupra starii de sanatate a populatiei.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă