x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 15 mai 2004

VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 15 mai 2004

15 Mai 2004   •   00:00

Ajutoare de la Crucea Rosie Germana

In judetul Dambovita se afla pana la 15 mai filiale ale Crucii Rosii Germane, care impart ajutoare umanitare (paturi, saltele) pentru spitale. De asemenea, persoanele defavorizate vor primi imbracaminte. „De acest schimb de experienta vor beneficia si salvamontistii damboviteni, care vor primi in luna august vizita colegilor din Fulda", a declarat Gheorghe Popescu, presedintele filialei de Cruce Rosie din Dambovita.

Medicamente contra SIDA

Canada este primul stat industrializat care a votat pentru accesul tarilor sarace la medicamente generice, in special, contra SIDA. Noua lege va permite Guvernului canadian sa constranga laboratoarele din aceasta tara pentru a comunica formulele lor producatorilor de medicamente generice pentru a le exporta in statele in curs de dezvoltare.

Fara sa va ingrasati

Este posibil sa luati pilule contraceptive si sa nu luati in greutate datorita gamei vaste de care puteti beneficia in prezent. Anticonceptionalele pe baza de estrogen sunt cele care favorizeaza retentia de apa, ceea ce duce la ingrasare. Bineinteles, la indicatia medicului, aveti posibilitatea de a alege noile pastile ce contin un anumit progestativ care se opune retentiei de apa. Aceasta noua molecula nu va face sa slabiti, dar cel putin aveti siguranta ca nu va veti ingrasa din cauza anticonceptionalelor.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă