x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 19 mai 2004

VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 19 mai 2004

19 Mai 2004   •   00:00

Inimi pentru Inimi

Peste 25.000 de pacienti din toata tara au beneficiat de medicamente de ultima generatie pentru bolile cardiovasculare, in cadrul campaniei „Inimi pentru Inimi", ce a debutat in luna februarie. La aceasta campanie au participat peste 2.500 de medici si 300 de farmacii. Economiile facute de pacienti depasesc 20 de miliarde de lei. Cei interesati de informatii suplimentare pot apela info-line-ul 021-203.90.88. Anual, in tara noastra, 600 de persoane la 100.000 de locuitori mor din cauza bolilor de inima.

Comercializarea suplimentelor alimentare

Ministerul Sanatatii impune noi reguli privind comercializarea suplimentelor alimentare, vandute pana acum ca produse alimentare. Astfel, publicul va avea acces la informatiile despre aceste suplimente alimentare. Acestea completeaza dieta normala si sunt concentrate de substante cu efect nutritional, precum proteinele, aminoacizii, lipidele alimentare, fibrele alimentare sau fosfolipidele.

Asigurari de malpraxis

Medicii vor fi obligati sa incheie asigurari de raspundere civila pentru greseli in activitatea medicala, potrivit proiectului de lege privind exercitarea profesiei de medic, adoptat ieri de Camera Deputatilor. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat in sedinta din 19 aprilie, deputatii fiind cei care au decis intrarea in vigoare a acestei legi.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă