x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 2 iunie 2004

VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 2 iunie 2004

02 Iun 2004   •   00:00

Disfunctii erectile

Mai mult de trei sferturi din cazurile de disfunctie erectile sunt provocate de anumite afectiuni, majoritatea lor fiind de natura vasculara si nu psihologica. Declaratia apartine cardiologului Dan Gaita de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara. Potrivit ultimului studiu la nivel national privind disfunctia erectila si tratamentele acestei afectiuni, un roman din patru, avand peste 35 de ani (aproximativ 1,3 milioane de barbati) are probleme de acest gen. Studiul mai releva ca peste 50% dintre persoanele chestionate pun sexul, alimentatia si nevoia unei locuinte pe acelasi plan. Totusi consultarea medicului este ultima optiune a barbatilor care au probleme de disfunctii erectile. Medicul Dan Gaita considera ca "pastila albastra" este un tratament eficient care nu este un afrodiziac, ci un medicament activ ce amelioreaza circulatia in vaselor din corpii cavernosi. (Magda Marincovici)

Medicina legala, controlata de MS

Activitatea de medicina legala va fi controlata si evaluata doar de Ministerul Sanatatii (MS), potrivit unei ordonante votate de Senat. Pana acum acest domeniu se afla in subordinea Ministerului Justitiei si a Ministerului Sanatatii. Actuala lege vine in sprijinul medicilor legisti, care "au o meserie foarte grea", potrivit senatorului Gyorgy Frunda, si urmeaza sa fie trimisa spre promulgare presedintelui Romaniei.

4.000 de donatori de sange

La Centrul de Transfuzii Sangvine din judetul Vaslui sunt inregistrati peste 4.000 de donatori de sange activi, iar in jur de 300 de vasluieni doneaza sange lunar. La Spitalul Judetean de Urgenta se consuma in fiecare luna circa 60-65 de pungi de sange, costul uneia fiind de 1,2 milioane de lei. Din iunie, reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca valoarea bonurilor acordate donatorilor de sange sa creasca de la 200.000 la 300.000 de lei.

"Frumusetea si Sanatatea"

Specialisti de renume din medicina estetica nationala si internationala se vor reuni in cadrul Conferintei nationale de Dermatologie Cosmetica si Chirurgie, care incepe maine la Bucuresti. Evenimentul este organizat de Societatea Romana de Medicina si Dermatologie Chirurgicala. Presedinta Societatii, dr. Mihaela Leventer, ne-a declarat ca la aceasta conferinta "vor fi abordate mai multe teme: cancerul de piele si dorinta dermatologilor de a oferi solutii sigure, nemutilante si cu rezultate functionale si estetice, tratamente moderne in chirurgia estetica, proceduri medicale de avangarda destinate sanatatii si frumusetii".
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă