x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 28 mai 2004

VIATA SANATOASA/Stirile zilei - 28 mai 2004

28 Mai 2004   •   00:00

Creste alocatia de hrana

Anual se vor aloca 175 de miliarde de lei pentru cresterea alocatiei de hrana din spitale cu 7.000 de lei pentru fiecare bolnav. In spitalele de psihiatrie, alocatia se va majora de la 40.000 de lei la 70.000 de lei. Masura va fi aplicata si in cresele cu program zilnic si saptamanal. "Pentru asigurarea necesarului caloric si a continutului in proteine, lipide si alte elemente nutritive vom propune majorarea alocatiilor de hrana in medie cu 17%", a declarat Ovidiu Branzan, ministrul Sanatatii.

Criza de sange

Centrul de Transfuzii Sanguine din judetul Alba se confrunta cu o criza de sange fara precedent. Institutia nu mai poate furniza sange nici macar pentru urgente, deoarece s-au epuizat rezervele la toate grupele sangvine. "Avem nevoie disperata de toate grupele de sange, dar mai ales de grupa 0-RH negativ, unde avem cele mai multe solicitari", a declarat pentru Mediafax dr. Emilia Popescu, directorul centrului.

Farmacii in Delta Dunarii

In localitatile izolate din Delta Dunarii se vor deschide 14 puncte farmaceutice care vor fi aprovizionate cu medicamente. Vor fi eliberate si medicamente gratuite. Cele 14 localitati sunt Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, Maliuc, Mila 23, C.A. Rosetti, Duna- vatu de Sus, Vacareni, Ciucurova, Daeni, Dorobantu, Hamcearca, Sfantu Gheorghe si Crisan, in cazul ultimelor doua sate, lucrarile de amenajare a locatiilor fiind finalizate.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă