x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA - Stirile zilei 8 mai 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 8 mai 2004

08 Mai 2004   •   00:00

Criza de medicamente

In judetul Dolj, o singura farmacie mai onoreaza retete gratuite sau compensate, pentru ca s-au epuizat fondurile alocate de Casa de Asigurari de Sanatate pe anul 2004. Farmacistii sustin ca, in aceste conditii, nu mai pot onora retetele compensate sau gratuite, deoarece raman cu banii blocati pana la rectificarea bugetului, cand nu se stie daca retetele le vor fi decontate sau nu.

Droguri si schizofrenie

Un studiu international prezentat la Paris confirma legatura dintre consumul de canabis si cresterea riscului de aparitie a schizofreniei. Institutul francez de sanatate si cercetare precizeaza ca acest drog este unul dintre factorii care conduc la dezvoltarea unei schizofrenii. Riscul de a suferi de schizofrenie este superior la in cazul adolescentilor care consuma canabis.

Atentie la utilizare

O data ce zilele insorite va permit sa va ocupati de gradinarit trebuie sa utilizati pesticidele cu mare grija. In primul rand cititi cu atentie modul de utilizare si respectati intocmai instructiunile. Purtati camasi cu maneci lungi, pantaloni, manusi si cizme. Dupa utilizare spalati aceste haine separat. Nu dati niciodata cu pesticide cand bate vantul. Recipientele cu pesticide trebuie nu trebuie lasate la indemana copiilor si a animalelor domestice.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă