x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vreţi să aveţi băieţi? Luaţi aspirină înainte de a face sex

Vreţi să aveţi băieţi? Luaţi aspirină înainte de a face sex

06 Iul 2016   •   16:50
Vreţi să aveţi băieţi? Luaţi aspirină înainte de a face sex

Femeile care au suferit avorturi spontane repetate şi care iau o aspirină înainte unui raport sexual au şanse mai mari să nască un băiat, relatează 7sur7.be.

Teoria este următoare, în anumite cazuri sistemul imunitar poate considera că embrionul este un intrus şi produce o inflamaţie. Embrionii de sex masculin sunt cei mai vulnerabili faţă de această inflamaţie ceea ce reduce şansele de a avea un băiat.

În cadrul unei cercetări, efectuat de Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development din SUA, au fost studiate 1228 de femei cu antecedente în avorturi spontane, cărora le-a fost administrată aspirină puţin concentrată înainte fiecărui raport sexual. O parte din femei au primit aspirina iar o parte au primit tratament placebo. 31% dintre femeile care au luat aspirină au avut băieţi faţă de 23% cărora li s-a administrat placebo.

Cercetătorii au stabilit astfel că administrarea aspirinei a redus riscul avortului spontan în cazul embrionilor de sex masculin. Însă atenţie, acest lucru se aplică nunmai femeilor care suferă avorturi spontane şi care prezintă semne de inflamare, spune profesorul Simon Fishel, expert în fertilitate.

×