x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Adevărul pe care oamenii preferă să îl ignore. Cât de NOCIV este cuptorul cu microunde în realitate

0
25 Noi 2015 - 17:42
Cuptorul cu microunde este o invenție foarte utilă, dacă avem în vedere faptul că în doar câteva minute putem decongela alimente, încălzi mâncarea sau chiar „găti” o cină copioasă (semipreparată).

Primul cuptor cu microunde lansat pe piață, Radar Range, avea dimensiunile și greutatea unui frigider, dar de atunci lucrurile au evoluat mult și aproape în fiecare locuință există un astfel de aparat electrocasnic. Dar cât de sănătos este să îl utilizăm?

Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice, producându-se radiații de microunde la circa 2450 MHz. Acestea interacționează cu moleculele din alimente, care își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.


Potrivit HealthyFoodHouse.com, acestea sunt efectele pe care cuptoarele cu microunde le au asupra mâncării:
  • Degradează mâncarea și o „golesc” de nutrienți
  • Radiațiile distrug și deformează moleculele din alimente, creând compuși radioactivi periculoși

  • Un studiu desfășurat în Statele Unite a arătat că persoanele care au consumat legume încălzite sau gătite la microunde au experimentat:
  • Scădere a numărului de globule albe
  • Scăderea a nivelului hemoglobinei
  • Creștere a numărului de leucocite
  • Creștere rapidă a nivelului colesterolului

  • Cei care consumă în mod frecvent mâncare preparată la microunde s-ar putea confrunta cu următoarele probleme:
  • Sistem imunitar slăbit
  • Rezistență scăzută la infecții virale și bacteriene
  • Cataractă
  • Cancer 
  • Citeşte mai multe despre:   microunde,   cuptor microunde,   cuptor cu microunde,   cancer,   sanatate,   radiatii

     



    Mai multe titluri din categorie

    Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani

     Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani
    Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge. Totodată, Comitetul ştiinţific care...

    Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii

    Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii
    Ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicat în Monitorul Oficial în aceste ziile, potrivit ministrului Sănătății,  Ioana Mihăilă. Testele antgen vor fi livrate...

    Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar

    Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar
    Consumul mare de sare afectează sistemul imunitar prin scăderea energiei, arată un studiu publicat în revista Circulation. Clorura de sodiu folosită în exces la prepararea mâncării provoacă hpertensiune...

    Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu

    Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu
    Conform raportului studiului publicat de European Association of Osseointegration (EAO), care vizează identificarea tendințelor viitoare în implantologia europeană până la 2030, cererea pacienților pentru...

    Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19

    Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19
    Fondatorii companiei germane BioNTech, care a dezvoltat împreună cu societatea americană de medicamente Pfizer vaccinul Cominarty împotriva virusului SARS-CoV-2, estimează că pandemia va dura până la...

    EMA începe procedura de revizuire a vaccinului chinezesc Sinovac

    EMA începe procedura de revizuire a vaccinului chinezesc Sinovac
    Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) începe procedura de revizuire continuă a vaccinului chinezesc Sinovac anti COVID-19, în vederea unei posibile autorizări în UE, scrie AFP. Nu...

    Alimente bune pentru creier 

    Alimente bune pentru creier 
    Galerie Foto Creierul este organul cel mai înfometat din corpul nostru şi are nevoie de cea mai multă energie. Cu toate că are aproximativ 1,5 kilograme, consumă aproximativ un sfert din resursele energetice totale ale...

    Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână

    Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână
    Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise non-stop în această săptămână pentru persoanele care vor să se imunizeze...

    Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer va fi autorizat în SUA pentru copiii de peste 12 ani

    Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer va fi autorizat în SUA pentru copiii de peste 12 ani
    Vaccinul Cominarty, dezvoltat de Pfizer/BioNTech împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, va fi autorizat de SUA pentru administrarea la copiii de peste 12 ani, începând de săptămâna viitoare, anunță ...

    Cum deosebim sindromul intestinului iritabil de cancerul de colon

    Cum deosebim sindromul intestinului iritabil de cancerul de colon
    Tot mai des, oamenii aud diagnosticul sindrom de intestin iritabil. Este vorba despre neplăceri în domeniul scaunului, dar poate fi şi o capcană: acest fenomen poate ascunde boli canceroase grave.   Se în...
    Serviciul de email marketing furnizat de