x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De luni medicii prescriu reţete în sistemul electronic. Vezi beneficiile pentru pacienţi

De luni medicii prescriu reţete în sistemul electronic. Vezi beneficiile pentru pacienţi

de Magda Marincovici    |    29 Iun 2012   •   11:50
De luni medicii prescriu reţete în sistemul electronic. Vezi beneficiile pentru pacienţi

De luni, 2 iulie, incepe eliberarea medicamentelor pe reteta electronica, a anuntat doctorul marius Filip, medicul sef al Casei Natioanale de Asigurari de Sanatate.

"Pana la sfarsitul acestui an, cel putin 80% din toate retetele vor fi in noul format, trecerea completa la sistemul electronic fiind prevazuta pentru 1 ianuiarie 2013, cand prescrierea electronica si eliberarea medicamentelor compensate se vor face exclusiv in sistemul electronic. Totutsi, medicii de familie spun ca nu au primit aplicatia, adica nu sunt toti contectati la softul CNAS", a declarat medicul sef. Marius Filip a facut un apel la medicii prescriptori sa utilizeze retea electronica desi, pana la sfarsitul anului, prescrierea se va face in paralel, clasic si electronic.

Reteta electronica permite eliberarea fractionata a medicamentelor. Adica, daca pe reteta sunt precizate trei medicamente, ele pot fi procurate din mai multe farmacii. Estimarile CNAS sunt ca in prima luna sa se ajunga la aprox 10% din retete prescrise si eliberate in noul sistem, urmand ca in 2-3 luni sa se ajunga la aprox 40-50%.

×