x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate In timp ce ei dorm, noi avem cosmaruri

In timp ce ei dorm, noi avem cosmaruri

de Paula Anastasia Tudor    |    18 Noi 2006   •   00:00

IN MEMORIA LUI VLADUT
In timp ce copiii de la tara trebuie sa bata kilometri la pas peste campuri si dealuri amortite de frig pana la scolile care mai sunt deschise, pentru ca masinile promise de minister nu sunt suficiente din lipsa de bani,
IN MEMORIA LUI VLADUT
In timp ce copiii de la tara trebuie sa bata kilometri la pas peste campuri si dealuri amortite de frig pana la scolile care mai sunt deschise, pentru ca masinile promise de minister nu sunt suficiente din lipsa de bani, in timp ce alti copii care ajung la scoala ies imediat din clasa, pentru ca inauntru e mai frig decat afara, in timp ce copii bolnavi mor prin spitale din cauza lipsurilor sau a unor operatii zice-se prea scumpe pentru buzunarul statului roman, in timp ce alti copii mor inghetati la sanul mamei, care nu are cu ce face focul in casa, in timp ce oameni in zdrente si copii desculti zac pe strazi rugandu-se la Dumnezeu pentru vremuri mai calde, in timp ce copiii de la tara freamata marunt din picioarele varate in sosete gaurite pe dusumeaua de pamant a caselor din chirpici, pentru a nu ingheta, in timp ce portareii arunca in strada familii nevoiase, pentru ca nu si-au putut permite sa-si achite darile sau pentru ca locuintele au fost revendicate, iar statul n-are locuinte sociale, ca n-are bani, in timp ce batranii dorm pe trotuare, in frig sub cate-o toala primita de pomana, pentru castatul nu are suficiente adaposturi, deoarece... n-are bani, in timp ce copii ingheata asteptand sa fie gasiti, iar politistii se vaita ca n-au dotari nici macar pentru afise si saliveaza In fata ATV-urilor BGS-ului ca micii cersetori dupa ciocolata din vitrina, in timp ce pedepsele criminalilor se scurteaza, pentru ca intretinerea lor in puscarie costa prea mult, fiindca statul... n-are bani, in timp ce Protectia Sociala In Romania exista doar cu numele, pentru ca fonduri nu sunt, in tot acest timp, statul, prin alesii care ne-au scos ochii cu baloane de sapun la alegeri, acum umfla banii ca sa ne orbeasca din nou cu artificii si confeti. Bruma pe care romanii se chinuiesc s-o bage in buzunarul lor comun si cam rupt - statul. 3,3 milioane de euro pentru a sarbatori intrarea Bucurestiului in UE! Sa se distreze romanul, daca tot n-are ce baga-n traista!

A intrebat statul roman pe cei care-l sponsorizeaza daca ei doresc numai circ? Pentru ca painea s-a pierdut de mult din sintagma!

×
Subiecte în articol: pagina de suflete