x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Johnson&Johnson retrage de pe piață mai multe spray-uri de protecție solară. Care este motivul

Johnson&Johnson retrage de pe piață mai multe spray-uri de protecție solară. Care este motivul

17 Iul 2021   •   19:14
Johnson&Johnson retrage de pe piață mai multe spray-uri de protecție solară. Care este motivul
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Compania americană Johnson&Johnson retrage de pe piață cinci mărci de loțiuni de protecție solară după ce a fost descoperită în compoziția lor o substanță cancerigenă, scrie Live Science.

Produsele retrase de la comercializare sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

Laboratorul independent Valisure a găsit benzen în compoziția a 78 de soluții de protecție solară. Acesta a transmis apoi o petițiie către Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) în care a cerut interzicerea vânzării lor și realizarea unei anchete. Nivelurile ridicate de benzen provoacă leucemie.

Benzenul este o substanță incoloră/galben deschis care se formează natural sau ca urmare a unor activități, respectiv emisiile autovehiculelor, arderea cărbunelui și petrolului.

Și producătorul a deschis o investigație pentru că aceste produse nu au benzenul în lista de ingrediente dar nu a făcut publică ce cantitate de benzen se află în produsele sale însă a transmis un comunicat.

"Nivelul detectat în testele noastre, nu este de aşteptat să apară efecte adverse asupra sănătăţii în urma expunerii zilnice la benzen din aceste produse de protecţie solară cu aerosoli". Dar a decis în mkod voluntară să le retragă de la comercalizare. 

În SUA este limitată expunerea la benzen la locul de muncă la maximum o 1 ppm/zi sau 5 ppm/15 min. Totodată, în apa potabilă nu are voie să depășească 0,005 ppm.

Produsele au fost retrase și din Marea Britanie.
 

×