x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Mai multe pachete de servicii medicale în proiectul legii sănătăţii

Mai multe pachete de servicii medicale în proiectul legii sănătăţii

de Magda Marincovici    |    02 Iul 2012   •   17:31

Nu un pachet, ci mai multe pachete de servicii medicale vor fi stipulate in noua lege a sanatatii. Un pachet de baza, acordat asiguratilor si un pachet de servicii sociale pentru persoanele vulnerabile, ambele fiind in faza dezbaterilor, a anuntat ministrul sanatatii, Vasile Cepoi, la conferinta Mediafax talks about Health Reform. Pachetul de baza poate fi acordat numai asiguratilor si cuprinde servicii de sanatate curative, inclusiv cele specifice bolilor netransmisibile cu risc crescut si impact major asupra starii de sanatate a asiguratilor, servicii de recuperare medicala, paliative, medicamente, dispozitive medicale si alte mijloace terapeutice, inclusiv cele specifice bolilor netransmisibile cu risc crescut si impact major asupra starii de sanatate a asiguratilor, servicii de informatica medicala si chiar de telemedicina.

Persoanele care ajung in urgenta vor fi tratate chiar daca nu sunt asigurate, insa daca se va descoperi ca acestea muncesc la negru si din rea-vointa nu sunt asigurate vor trebui sa suporte cheltuielile.

In discutie este si un al treilea pachet de servicii "special', scump, la care au acces, evident, un numar mic de persoane. Ministrul Sanatatii a mai spus ca pachetul de servicii se defineste in acordul cadru si in normele de aplicare. Proiectul legii sanatatii va fi pus in dezbatere publica in aceasta saptamana, propunerile putand fi facute pana la finalul lunii august.

×