x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medicamentele vitale lipsesc pentru bolnavii cronici: "Am fost sfătuiți să ne luăm tratamenul o zi da, o zi nu, ca sa ne ajungă cât mai mult"

Medicamentele vitale lipsesc pentru bolnavii cronici: "Am fost sfătuiți să ne luăm tratamenul o zi da, o zi nu, ca sa ne ajungă cât mai mult"

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   13:00
Medicamentele vitale lipsesc pentru bolnavii cronici: "Am fost sfătuiți să ne luăm tratamenul o zi da, o zi nu, ca sa ne ajungă cât mai mult"
Sursa foto: Ca-ssis/Getty Images/iStockphoto

Bolnavii de cancer şi cei cu afecţiuni autoiumune se află în dificultate întrucât nu au primit integral sumele pentru toate tratamentele vitale şi serviciile medicale.

Un semnal de alarmă vine și din partea Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente care avertizează că circa 400 de medicamente riscă să nu mai fie distribuite în ţară din cauza taxei de 1% pe cifra de afaceri. În aceste condiţii ar putea fi afectaţi peste 40.000 de pacienţi, îndeosebi cei cu afecţiuni oncologice.

Strigătul de ajutor al bolnavilor cronici a ajuns şi pe reţelele de socializare, unde pacienţii îşi împrumută între ei tratamentele vitale.

”Eu, din doza mea de tratament pe care o am, am trimis-o către o colegă din Brașov căreia îi era frică că lipsa tratamentului îi va afecta evoluția negativă a bolii. Noi am fost sfătuiți să ne luăm tratamenul o zi da, o zi nu, ca sa ne ajungă cât mai mult. 

Sunt multiple motive de îngrijorare, din partea noastra a pacienților. 

Boala noastra este invalidantă, lipsa tratamentului poate declansa un puseu”, spune o pacientă, potrivit antena3CNN.

 

×
Subiecte în articol: medicamente bolnavi cronici