x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nici o persoană să nu folosească iodura de potasiu fără prescripţie medicală

Nici o persoană să nu folosească iodura de potasiu fără prescripţie medicală

22 Mar 2011   •   17:28
Nici o persoană să nu folosească iodura de potasiu fără prescripţie medicală

157634-iodura-potasiu.jpgAdministrarea de iod neradioactiv se face doar cu prescrierea medicului, iar persoanele care şi-au procurat tablete de iod nu trebuie să nu le folosească, deoarece ar putea avea probleme de sănătate, precizează profesorul doctor Constantin Dumitrache, şef de clinică la Institutul de Endocrinologie "C.I.Parhon".

Dozele de iodură de potasiu, în cazul adulţilor, se stabilesc în funcţie de vârsta şi greutatea corpului. În cazul copiilor sub patru ani, se folosesc produse de iod solubile.

"Orice administrare de iod se va face numai în cazul în care autorităţile hotărăsc acest lucru şi la prescrierea expresă a unui medic. Oricum, oamenii se supun radiaţiilor atunci când fac anumite investigaţii medicale, cum ar fi de exemplu computer tomograf sau radiografii pulmonare. De aceea, recomand, o dată în plus. ca nicio persoană să nu folosească iodura de potasiu de capul ei, chiar dacă a reuşit să şi-o procure", atrage atenţia prof. dr. Constantin Dumitrache.

×
Subiecte în articol: iodura de potasiu