x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sclavii mastii de oxigen

Sclavii mastii de oxigen

de Laura Toma    |    20 Aug 2005   •   00:00
Sclavii mastii de oxigen

Cu trei luni in urma, Alexandra Scarlat facea ochi la maternitatea Spitalului "Cantacuzino". De atunci, respira doar artificial. Initial a fost diagnosticata cu deviatie de sept. In spatele acestui diagnostic statea, de fapt, o tumoare.

Sotii Scarlat sunt de sase ani impreuna si au un singur copil: pe Alexandra. Fetita n-a parasit spitalul de la nastere.

Dupa primele 10 zile de viata, parintii au aflat ca Alexandra sufera de ceea ce se cheama meningocel, adica o hernie a meningelor. Dr. Craciun, care a observat ca fetita are probleme respiratorii, a tinut ca micuta sa fie consultata de un medic de la spitalul "Grigore Alexandrescu". Asa a ajuns in patutul din sectia de terapie intensiva, unde a stat 6 saptamani sub supraveghere, cu supliment de oxigen. Pentru a putea respira singura, Alexandra ar avea nevoie de o dubla interventie: una neurochirurgicala si una ORL. Adica eliminarea fisurii de pe calota craniana si apoi extractia tumorii. Familia a incercat sa gaseasca unde si cine poate sa rezolve acest tip de interventie chirurgicala, ajungand la doctorul neurochirurg Dan Voinescu. Specialistul crede insa ca sansele de reusita a unei astfel de interventii in tara sunt de 15%.

SALVARE. Au trimis dosarul cazului in strainatate - in Ungaria, Israel, Elvetia, Germania, Austria - si recomandarile tuturor celor avizati - medici si familii cu cazuri similare - au fost pentru Israel. In clinica din Tel Aviv, costurile interventiei se ridica la 22.000-23.000 de euro. Apropiatii familiei Scarlat au pus mana de la mana, dar n-au strans decat jumatate din suma. Timpul ii preseaza...

"De 6 saptamani pana in prezent, Alexandra este internata, impreuna cu sotia, intr-o rezerva la Spitalul Budimex, tot cu masca de oxigen, fara de care nu poate supravietui", spune tatal Alexandrei. "Suntem intr-o cursa contra cronometru, pentru ca fiecare zi este un pericol pentru mititica, putand oricand sa faca o infectie, care ar insemna direct meningita."

Alexandra este un copil grasut de la nastere, caci a avut peste patru kilograme. Se bucura cand sunt oameni in jurul ei, chiar daca e tintuita de masca care o "hraneste" cu aer.

S-O AJUTAM SA RESPIRE!
IBAN, pentru transferuri electronice: Raiffeisen Bank, sucursala Unirea, BIC (cod SWIFT)
  • Nume: Scarlat Viorel
  • EUR RO53 RZBR 00000 6000 6781776
  • RON RO21 RZBR 00000 6000 6781770
  • Telefon: 0727-49.22.40 / 0788-51.18.30
  • viorelscarlat@yahoo.com
  • BANI PENTRU TONI
    Pentru Antonio Plugariu, baietelul de 3 ani din Iasi care trebuie operat la cap in Spania, s-au strans pana acum 3.236 de euro (65 de milioane de lei si 100 de euro in cont, plus 1.320 de euro in ziua Teledonului de pe OTV). Pentru operatia salvatoare, baietelul de 3 ani mai are nevoie de 8.763 de euro. Le multumim tutoror oamenilor care au ajutat acest copil si-i rugam pe aceia care vor sa contribuie la salvarea lui Toni sa sune la numerele de telefon: 0232-32.55.25 si 0744-50.95.41.
    ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete