Am căutat să văd dacă România ia alge din Marea Neagră și le transformă în spirulină. Am constatat că nu. Nu avem așa ceva. În schimb, în alte țări cum e Franța de pildă, există ferme pentru creșterea spirulinei! Noi o importam pentru industria suplimentelor alimentare din Japonia și Coreea.
În fine, să vedem de ce așa specială alga asta? Păi, în primul rând conține proteine în proporție de peste 60% ușor asimilabile de organism. Conține cam tot atâta calciu, fosfor și magneziu cât conține și laptele. Vitamina E este într-o proporție asemănătoare ca în germenii de grâu iar B12 cât în ficatul crud. Spirulina ridică imunitatea, este benefică în caz de astenie cronică, în perioadele post operatorii de refacere. Sportivii chinezi o folosesc în competiții pentru că ridică rapid nivelul de energie pe parcursul competiției.
Mai multe informatii despre spirulina si despre beneficiile ei gasiti pe blogul Andreei Stroe - www.andreeastroe.ro