x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pregătiri de vacanță. Atenție la medicamentele interzise în alte țări

Pregătiri de vacanță. Atenție la medicamentele interzise în alte țări

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   21:15
Pregătiri de vacanță. Atenție la medicamentele interzise în alte țări

Trusa de medicamente este necesară în orice vacanță, însă atunci când călătorești în străinătate este bine să te informezi despre tratamentele care nu sunt acceptate în alte țări.

85 de substanțe sunt interzise în întreaga lume, iar 30 dintre ele se găsesc şi în România. 

Autoritățile elene au interzis ibuprofenul și alte siropuri de tuse. Alte state nu acceptă somniferele sau pilulele contra anxietăţii, în lipsa unei scrisori medicale în limba engleză.  Astfel că în Grecia nu este voie nici cu diazemap ori Tramadol, și nici cu mediamente care conin codeină. 

Același lucru este valabil și în Emiratele Arabe.

În Spania, Franța, Serbia, Norvegia, Suedia și SUA sunt interzise pastilele care conțin metamizol sodic, un analgezic uzual in Romania.

În Japonia este interzisă pseudoefedrina. În această țară, precum și în Filipine, Coreea de Sud și Liban nu este acceptat furazolidonul, un medicament antidiareic. 

În cazul în care aceste substanțe sunt descoperite în bagaje la vamă, vor fi confiscate dacă nu sunt recomandate de medic printr-o scrisoare medicală redactată în limba engleză. 

Unele farmacii vând kit-uri speciale de vacanţă, cu o selecţie de medicamente universal acceptate. Costă între 134 - 185 de lei şi acoperă afecţiunile uzuale, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: medicamente