x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

21 Oct 2021   •   18:55
Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în mai multe spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală.

Ministerul Sănătății anunță joi, prin intermediul informări de presă, că face în continuare aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

Ministerul a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Este vorba despre 2686 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent. Medicamentul a ajuns în 45 de spitale din toată țara.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Mediafax

×
Subiecte în articol: remdesivir