x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Viaţa in balanţă

Viaţa in balanţă

de Andreea Sminchise    |    15 Sep 2007   •   00:00
Viaţa in balanţă

Are 29 de ani, un soţ care o iubeşte ca pe ochii din cap şi işi doreşte cu disperare un copil. "Are toată viaţa inainte" am putea spune, dar Liliana nu-şi permite acest lux. Are leucemie şi fiecare clipă care trece inclină balanţa vieţii şi a morţii in defavoarea ei.



LUPTĂ. Liliana priveşte neputincioasă cum nisipul din clepsidra vieţii ei se scurge
Are 29 de ani, un soţ care o iubeşte ca pe ochii din cap şi işi doreşte cu disperare un copil. "Are toată viaţa inainte" am putea spune, dar Liliana nu-şi permite acest lux. Are leucemie şi fiecare clipă care trece inclină balanţa vieţii şi a morţii in defavoarea ei.

Se spune că viaţa e o luptă continuă, dar probabil nici unul dintre noi nu-şi dă seama de semnificaţia acestor cuvinte pănă nu e pus cu adevărat in situaţia de a lupta pentru viaţa lui. Liliana Danciu n-a crezut niciodată că i se va intampla tocmai ei, iar acum singura speranţă pe care o mai are şi-o pune in Dumnezeu. Pentru că ştie că El lucrează prin oamenii cu suflet.


O VIAŢĂ NORMALĂ. In urmă cu doi ani, Liliana era o tănără normală. Avea şapte ani de căsnicie şi, mai mult decăt orice, işi dorea "o minune" - un copil care să lumineze viaţa ei şi a bărbatului pe care il iubeşte. "Lucram intr-un salon de infrumuseţare, eram coafeză. Aveam o familie fericită şi hotărăserăm că era timpul să avem un bebe. Cănd totul părea să fie perfect pentru noi, această boală cumplită a reuşit să ne spulbere toate visele, toate dorinţele...", işi aminteşte cu amărăciune in glas Liliana. La sfărşitul lunii martie 2005 a mers la medic, "pentru un control de rutină", spune ea. Se simţea puţin slăbită şi a bănuit o lipsă de calciu sau o anemie.


DIAGNOSTICUL. Ceea ce aveau să descopere medicii in urma analizelor intrecea cele mai sumbre aşteptări ale tinerei. "Verdictul a fost unul tranşant - Leucemie Acută Mielomonocitară LAM4. Am fost internată la Spitalul Universitar Bucureşti in stare foarte gravă, cu măduva invadată de blaşti şi cu un număr imens de leucaocite", povesteşte ea. Avea 150.000 de celule albe, in condiţiile in care limita maximă pentru un om sănătos este de 10.800. Prognosticul doctorilor era rezervat. "Au fost sinceri cu mine... Nu mi-au dat prea multe şanse de supravieţuire şi mi-au spus că singura mea şansă ar fi o minune de la Dumnezeu", spune Liliana. Nu s-a dat bătută. A crezut, şi incă mai crede, că minunea se poate infăptui. A făcut citostatice care au lăsat-o fără păr şi i-au dat stări de rău aproape insuportabil. Dar a trecut peste toate. La cei 27 de ani a fost nevoită să se pensioneze pe caz de boală.


SUFLETUL PERECHE. Viorel e jumătatea Lilianei. N-a părăsit-o nici un moment şi a incurajat-o continuu. Pentru că nu-şi poate imagina viaţa fără ea. "Soţul meu incearcă cu disperare să mă ajute, este alături de mine zi şi noapte. Fără el nu aş fi rezistat la toate tratamentele istovitoare şi chinurile care păreau interminabile, dar simt că trebuie să lupt pentru a putea redeveni acea familie fericită. De multe ori suntem nevoiţi să ne inghesuim in acelaşi pat de spital şi peste noapte ne străngem in braţe şi ne imaginăm viitorul nostru după acest cosmar pănă adormim. Rămăne cu mine peste tot pentru că eu nu pot să merg nici măcar pănă la baie singură, atunci cănd fac citostatice", povesteşte Liliana despre Viorel, iar in ochi i se citeşte imensa dragoste pe care i-o poartă.


MINUNEA. După doi ani de chin, minunea de care doctorii ii vorbeau Lilianei a venit. Organismul ei a inceput să răspundă la tratament şi de atunci tănăra se roagă neincetat ca boala să intre in remisie. Numai aşa poate face transplantul de măduvă osoasă care ii poate salva viaţa. Şi teama că nu va găsi un donator s-a spulberat atunci cănd, după testele efectuate, doctorii i-au spus Lilianei că sora ei, Roxana, e 100% compatibilă cu ea. "Dumnezeu a făcut ca unica mea soră să poată să-mi dea naştere a doua oară. Dar totul este atăt de greu acum... Am şansa de a fi salvată, am fost acceptată pentru transplant la o clinică din Italia, dar suma care mi se cere pentru operaţie este inimaginabilă - 120.000 de euro. Nici in zece vieţi nu am putea să străngem singuri toţi aceşti bani, mai ales că acum soţul meu a rămas şi fără serviciu, din cauză că a tot absentat pentru a putea fi alături de mine", spune Liliana.
O incercare - aşa vede tănăra lupta pe care trebuie să o ducă acum pentru a-şi salva viaţa. Crede din toate puterile că Dumnezeu n-o va abandona, că minunile există şi pot fi infăptuite.


PREA MULT
"Am fost acceptată pentru transplant la o clinică din Italia, dar suma care mi se cere pentru operaţie este inimaginabilă - 120.000 de euro"
Liliana Danciu


Mesaj pentru oameni

"Acum avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, al oamenilor cu suflet şi mărinimoşi. Vă rugăm să ne ajutati să fructificăm această şansă care mi-a fost dată. Fiecare clipă este importantă, pentru că in orice moment pot avea o recădere, iar timpul nu se opreşte in loc nici măcar pentru cei bolnavi. Vă cer puţin din puţinul dvs. pentru că strop cu strop se-adună marea. Puteţi depune o sumă, căt de mică, in contul pe care l-am deschis la Raiffeisen Bank:
Cont RON: RO87RZBR0000060003580746.
Pentru mai multe informaţii despre acest caz, puteţi suna la numărul de telefon 0723. 78.49.15.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete viata liliana