1. Avocado
Avocado conține grăsimi mononesaturate, benefice pentru inimă. Acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”) și pot crește nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”). Consumul regulat de avocado protejează sănătatea cardiovasculară și reducerea riscurilor de afecțiuni cardiace.
2. Nucifere
Nuciferele, respectiv migdale, nuci pecan și nuci de Brazilia, fistic, migdale, nucile românești, alune, sunt excelente pentru inimă datorită conținutului bogat în acizi grași omega-3, antioxidanți și fibre. Studiile arată că un consum regulat de nuci poate reduce inflamația și îmbunătățește profilul lipidic, contribuind la sănătatea cardiovasculară.
3. Pește gras
Peștii grași, adică somon, sardine și macrou, sunt bogați în acizi grași omega-3, cu efecte benefice asupra inimii. Acești acizi grași ajută la reducerea inflamației și a nivelului de trigliceride, contribuindl la prevenirea bolilor cardiace, potrivit longevitymagazine.ro.


