Produsele agricole şi alimentare ecologice româneşti pot fi identificate uşor de cumpărători pentru că poartă pe etichetă sau ambalaj sigla “ae”. • Produsul zilei: Condimente şi flori bio
Produsele agricole şi alimentare ecologice româneşti pot fi identificate uşor de cumpărători pentru că poartă pe etichetă sau ambalaj sigla “ae”. Utilizarea acesteia “ae” pe etichetă este obligatorie în cazul produselor autohtone. Însă pentru facilitarea identificării produselor ecologice pe rafturile magazinelor, logotipul “ae” poate fi aplicat şi pe produsele din import, dacă acestea sunt certificate şi în România de un organism de inspecţie şi certificare acreditat la noi.
REPREZENTARE. Dreptul de utilizare a siglei se obţine de la Ministerul Agriculturii, proprietarul acesteia. Logotipul este compus dintr-un cerc alb de fundal, cu contur negru, în centrul căruia este aşezată abrevierea “ae” a denumirii “agricultura ecologică”, litera “a” de culoare neagră şi litera “e” de culoare verde. Aceste două litere au desenată deasupra lor o frunză stilizată de culoare verde. Pe circumferinţa cercului, în interior, apar următoarele menţiuni: “agricultura ecologică” scris cu majuscule, două grupuri a câte 15 segmente de raze, poziţionate opus, unul în dreapta şi celălalt în stânga, şi cuvântul “certificat” cu litere majuscule diametral opus faţă de înscrisul “agricultura ecologică”.