x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Agricultura ecologică: Sigla naţională “ae”

Agricultura ecologică: Sigla naţională “ae”

de Jurnalul National    |    11 Mar 2008   •   00:00
Agricultura ecologică: Sigla naţională “ae”
Sursa foto: Jurnalul foto/

Produsele agricole şi alimentare ecolo­gice româneşti pot fi identificate uşor de cum­părători pentru că poartă pe etichetă sau am­balaj sigla “ae”. • Produsul zilei: Condimente şi flori bio

Produsele agricole şi alimentare ecolo­gice româneşti pot fi identificate uşor de cum­părători pentru că poartă pe etichetă sau am­balaj sigla “ae”. Utilizarea acesteia “ae” pe etichetă este obligatorie în cazul produselor autohtone. Însă pentru facilitarea identificării produselor ecologice pe rafturile magazinelor, logotipul “ae” poate fi aplicat şi pe produsele din import, dacă acestea sunt certificate şi în România de un organism de inspecţie şi certificare acre­ditat la noi.

 

REPREZENTARE. Dreptul de utilizare a siglei se obţine de la Ministerul Agriculturii, proprietarul acesteia. Logotipul este compus dintr-un cerc alb de fundal, cu contur negru, în centrul căruia este aşezată abrevierea “ae” a denumirii “agricultura ecologică”, litera “a” de culoare neagră şi litera “e” de culoare verde. Aceste două litere au desenată deasupra lor o frunză stilizată de culoare verde. Pe circumferinţa cercului, în interior, apar următoarele menţiuni: “agricultura ecologică” scris cu majuscule, două grupuri a câte 15 segmente de raze, poziţionate opus, unul în dreapta şi celălalt în stânga, şi cuvântul “certificat” cu litere majuscule diametral opus faţă de înscrisul “agricultura ecologică”.

×
Subiecte în articol: bio