x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Animale ecologiste

Animale ecologiste

de Florina Zainescu    |    21 Iun 2008   •   00:00
Animale ecologiste

Mîncare ecologică, şampoane naturale, fără chimicale, jucării din materiale reciclate, biodegradabile sau din bumbac organic. Cîinii şi pisicile din Occident au trecut la bio.

Mîncare ecologică, şampoane naturale, fără chimicale, jucării din materiale reciclate, biodegradabile sau din bumbac organic. Cîinii şi pisicile din Occident au trecut la bio.

 
În Statele Unite vînzările de mîncare organică şi naturală pentru animale de companie înregistrează o evoluţie spectaculoasă. Pentru că bioconsumatorii şi-au trecut şi prietenii necu­vîn­tători la dietă fără chimicale, piaţa de profil s-a majorat cu 46% în 2005, comparativ cu 2004, şi cu circa 36% în 2006, potrivit esti­mă­rilor Organic Trade Association. Iar interesul stăpînilor pentru bio-mîncarea de animale a “explodat” anul trecut, după ce 60 milioane de pachete cu “bobiţe” conven­ţio­na­le au fost retrase de pe piaţă, fiind suspectate de contaminare cu substanţe toxice. De exemplu, pro­du­că­torul Pet Promise a înregistrat o du­blare a vînzărilor de hrană fără chi­micale, hormoni de creştere şi an­tibiotice, în condiţiile în care aceasta este aproape de patru ori mai scumpă decît cea conven­ţio­nală.

Alimentaţia bio pentru “copiii” cu blană “se poartă” şi în alte col­ţuri ale lumii: Marea Britanie, Germania, Australia sau Noua Zeelandă.

 
ÎNGRIJIRE. În plus, pentru ca animalele lor să fie cît mai ferite de chimicalele sintetice care pot provoca alergii şi chiar cancer, ame­ricanii se înghesuie să le cumpere săpunuri, şampoane, spray-uri sau creme din plante bio, fără parfu­muri, coloranţi artificiali sau pa­rabeni. Plus jucării din materiale re­ciclate, biodegradabile sau chiar făcute din bumbac crescut fără chimicale. Furori fac şi “patu­rile” pentru animale făcute din bumbac, latex sau lînă bio.

Potrivit OrganicAuthority.com, hrana şi produsele de îngrijire bio au acelaşi efect benefic asupra sănătăţii animalelor ca şi în cazul oamenilor. Pentru că nu au colo­ranţi şi conservanţi sintetici, pesticide sau alte chimicale toxice, acestea nu pro­voacă alergii, boli de piele sau cancer. Plus că mîncarea bio este mai bogată în substanţe nutritive.

×
Subiecte în articol: bio