x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bio contra ridurilor

Bio contra ridurilor

de Florina Zainescu    |    25 Iun 2008   •   00:00
Bio contra ridurilor

COSMETICE ● Natura face bine la ten
Riduri, piele lăsată, fără strălucire. Luptaţi împotriva acestor probleme cu produse din plante ecologice!



COSMETICE ● Natura face bine la ten
Riduri, piele lăsată, fără strălucire. Luptaţi împotriva acestor probleme cu produse din plante ecologice!

Oricare femeie observă cum, după vîrsta de 25-30 de ani, la colţurile gurii sau în zona ochilor apar ridurile. Pe măsură ce înaintăm în vîrstă, producerea de celule noi la nivelul pielii începe să scadă, iar fibrele care dau fermitate şi elasticitate – colagenul şi elastina – se degradează. În lupta împotriva îmbătrînirii pielii, producătorii de cosmetice bio oferă soluţii naturale, fără chimicale toxice, produse din petrol sau parabeni.

ULEIURI. În cele două magazine Natural Paris din Capitală se găsesc mai multe uleiuri vegetale destinate îngrijirii tenului matur. Uleiul din lemn de trandafir de la Naturetis redă elasticitatea şi tonusul pielii. Flaconul de 15 ml costă 185,15 lei, produsul putînd fi utilizat ca atare sau amestecat în crema pentru faţă. Uleiul vegetal de Bourrache (limba-mielului) bio marca Florame – 50 ml, 66,42 lei – regenerează pielea ridată, uscată. Şi uleiul vegetal de Rose Muscat este foarte bun în lupta împotriva îmbătrînirii cutanate graţie conţinutului de acizi graşi polinesaturaţi şi de vitamina A. Minuni face şi uleiul vegetal de primulă care este bogat în vitamina E şi acizi graşi polinesaturaţi şi permite reconstituirea membranelor celulare.  

CREME. Şi la magazinul bio online www.rangali.ro se găsesc produse dedicate îngrijirii tenului matur. Crema hidratantă cu avocado de la Essential Care – 30 de lei, 15ml sau 90 de lei 50 ml – ajută la regenerarea pielii în timpul somnului. Foarte bun este şi serul facial Superfruit Essential Care, care protejează împotriva razelor ultraviolete şi a radicalilor liberi şi stimulează regenerarea celulară şi sinteza colagenului. 30 ml costă 125 de lei şi sînt suficiente una-două picături de produs pentru masarea feţei şi a gîtului. Pentru rehidratarea, îngrijirea şi tonificarea pielii mature, sensibile există şi loţiunea tonică cu apă de trandafiri Essential Care – 100% bio. Şi pe rafturile magazinelor Beautik se găsesc produse bio pe bază de ulei de argan şi apă de Gamarde, destinate îngrijirii tenului matur.

×
Subiecte în articol: bio