x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bio pentru lapte bun

Bio pentru lapte bun

de Florina Zainescu    |    05 Mar 2008   •   00:00
Bio pentru lapte bun

STUDIU ● Dieta ecologică a mamei face hrana bebeluşilor mai sănătoasă
Mămicile care consumă alimente ecologice au lapte de sân mai bogat în substanţe benefice pentru sănătatea odraslelor lor, spun cercetătorii.


STUDIU ● Dieta ecologică a mamei face hrana bebeluşilor mai sănătoasă
Mămicile care consumă alimente ecologice au lapte de sân mai bogat în substanţe benefice pentru sănătatea odraslelor lor, spun cercetătorii.


Un studiu publicat anul trecut în Jurnalul de Nutriţie Britanic şi citat de Soil Association, unul dintre cei mai importanţi certificatori ecologici din Europa, arată că o alimentaţie organică poate îmbunătăţi calitatea laptelui matern.

Cercetările făcute indică faptul că mamele în a căror dietă zilnică se regăsesc peste 90% alimente ecologice au laptele de sân mult mai benefic pentru sănătatea pruncilor lor decât mamele care au o alimentaţie convenţională sau mai "săracă" în produse bio. Şi asta deoarece laptele de sân al mamelor cu o dietă preponderent ecologică este mai bogat în acid linoleic conjugat şi acid transvaccenic.


BENEFICII. Aceşti acizi graşi sunt "responsabili" de mai multe efecte benefice pentru sănătatea umană. Astfel, potrivit cercetătorilor, acidul linoleic conjugat şi acidul transvaccenic au efect anticancerigen, antiarterosclerotic, antidiabetic şi imuno-modulator, dar şi o influenţă pozitivă asupra compoziţiei de grăsimi din organism. Testele pe animale au demonstrat că acizii graşi reduc efectul virusurilor gripale şi inflamaţiile, stimulând reacţia imediată a sistemului imunitar al organismului. Concluzionând, consumul de alimente ecologice poate avea efecte pozitive asupra calităţii laptelui matern şi, prin urmare, asupra sănătăţii bebeluşilor.

În plus, dieta organică este recomandată şi în cazul femeilor însărcinate. Aşa cum au arătat diverse studii prezentate deja de Jurnalul Naţional, alimentele ecologice sunt mai bogate în vitamine şi substanţe nutritive. Iar femeile însărcinate transmit aceste substanţe benefice copilului nenăscut.

×
Subiecte în articol: bio