x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cel mai nou magazin eco

Cel mai nou magazin eco

de Florina Zainescu    |    07 Mai 2008   •   00:00
Cel mai nou magazin eco

O gamă completă de machiaj organic, creme, geluri de duş, şampoane, produse pentru bebeluşi sau de igienă intimă pentru femei pot fi cumpărate din cel mai nou magazin bio, Rangali.

O gamă completă de machiaj organic, creme, geluri de duş, şampoane, produse pentru bebeluşi sau de igienă intimă pentru femei pot fi cumpărate din cel mai nou magazin bio, Rangali.

 

 

Noul magazin este unul virtual şi îşi are “sediul” la adresa www.rangali.ro. Ce puteţi cumpăra de aici? În primul rînd, o gamă completă de machiaj organic – fond de ten, corector, pudră compactă, farduri de ochi, rimel, ruj şi luciu de buze – marca Nvey Eco. Nvey Eco este un producător australian care foloseşte numai ingrediente din plante şi minerale, combinate cu extracte naturale botanice şi antioxidanţi. Este singura firmă care nu foloseşte pudra de talc în cosmetice. “Talcul usucă foarte tare şi e de provenienţă chimică. Noi folosim un amidon de porumb organic modificat”, a declarat Rohan Widdison, fondatorul Nvey Eco, prezent ieri la lansarea magazinului Rangali.

 

 

MĂRCI. De asemenea, în magazinul Rangali se găsesc produse de îngrijire corporală marca Essential Care, nominalizată ca fiind numărul unu în cosmetice organice în Natural Beauty Yearbook 2008. Aceste produse – deodorante, loţiuni, balsamuri calmante şi loţiuni reparatoare de corp pentru adulţi şi bebeluşi – sînt destinate pielii foarte sensibile şi predispuse la eczeme. O altă gamă interesantă care cuprinde geluri de duş, creme de corp, şampoane şi balsamuri bio este Barefoot Botanicals – creaţie a doi homeopaţi profesionişti. Pentru bebeluşi şi copii sînt disponibile mai multe produse marca Earth Friendly. Nici bărbaţii nu sînt uitaţi: există geluri de duş şi loţiuni de corp speciale marca Organic Blue. Toate aceste produse au 90%-95% şi chiar 100% ingrediente organice.

 

În premieră pe piaţa autohtonă, la Rangali se găsesc mai multe tipuri de produse de igienă intimă pentru femei: absorbante şi tampoane organice Natracare. De asemenea, în oferta magazinului online există şi produse pentru curăţirea casei şi pentru “dezinfectarea” legumelor convenţionale care au fost stropite cu pesticide.

Folosirea cosmeticelor şi produselor de îngrijire personală eco face bine la sănătate, pentru că elimină riscul de absorbire în piele a unor chimicale periculoase. Aceste produse sînt făcute numai din ingrediente din plante care nu au fost tratate cu pesticide şi îngrăşăminte chimice şi nici nu conţin conservanţi, coloranţi sau parfumuri artificiale, toxice. Mai mult, numeroase studii au demonstrat că ingredientele organice au un conţinut mai bogat în vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi.

florina.zainescu@jurnalul.ro

 

 

 

Toxi-cosmetice

 

 

Cosmeticele convenţionale conţin foarte multe chimicale, unele dintre ele foarte toxice: parabeni, imidazolidinyl şi diazolidinyl urea, uleiuri minerale din petrol sau sodium lauryl sulfate (SLS). Parabenii sînt nişte conservanţi care provoacă alergii şi chiar cancer. Imidazolidinyl şi diazolidinyl urea sînt tot nişte conservanţi consideraţi principala cauză de apariţie a dermatitei. Uleiurile minerale sînt obţinute din petrol şi blochează porii, inhibînd funcţiile naturale ale pielii. SLS provoacă alergii şi, prin interacţiunea cu alte substanţe, formează nitraţi cancerigeni.

×
Subiecte în articol: produse bio sînt