x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce e hreanul, alimentul-minune

De ce e hreanul, alimentul-minune

07 Iun 2016   •   16:31
De ce e hreanul, alimentul-minune

Este un condiment folosit pentru iuţeala sa specifică, însă hreanul este şi un excelent remediu pentru nenumărate afecţiuni.

Descoperă care sunt bolile care pot fi prevenite şi ameliorate cu ajutorul acestei plante, scrie clicksanatate.ro.

 Are un conținut bogat de vitamina C, substanțe cu proprietăți antibiotice, dar și antioxidanți, de aceea şi-a şi dovedit eficienţa.

Siropul, contra tusei

Hreanul este și un bun expectorant natural, ceea ce îl face un remediu excelent împotriva tusei. Pui o linguriţă de hrean ras, trei-patru linguriţe de miere și amesteci bine. Apoi torni o jumătate de litru de apă fierbinte și lași să fiarbă cinci-șase minute. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l iei de trei ori pe zi.

Previne anemia

Datorită vitaminelor pe care le conţine hreanul este eficient şi pentru prevenirea anemiei, afecţiune la care sunt predispuse în special femeile. Are, de asemenea, un puternic efect tonifiant.

Alungă oboseala cronică

O cură cu hrean este indicată şi în cazul oboselii cronice. Dai pe răzătoare una-două rădăcini de hrean de mărime potrivită, un morcov și o ridiche neagră. Le amesteci cu puțină sare, două-trei linguri de apă și una-două lingurițe de oțet din mere. Salata de hrean o consumi de trei-patru ori, săptămânal, timp de o lună. Este un excelent tonic pentru organism.

Eficient în reumatism

Rădăcina de hrean este de ajutor și în tratarea unor afecțiuni precum guta, astmul și anemia. Umpli o treime dintr-un borcan de 800 de grame cu rădăcini de hrean date pe răzătoare, apoi torni pălincă, până se umple. Laşi 10 zile la macerat, apoi strecori conţinutul. Iei câte o linguriță, după mese, de trei ori pe zi. Cura este recomandată o lună de zile. Remediile cu hrean nu sunt recomandate celor care suferă de afecțiuni gastrice sau reumatice.

×
Subiecte în articol: hrean alimente sanatate