x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Destinaţii "verzi"

Destinaţii "verzi"

de Florina Zainescu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Destinaţii "verzi"

RELAXARE ● Vacanţă ecologică pe Insula de Smarald
Peisaje parcă mereu verzi, învăluite în ceaţă şi înpresurate de apele Oceanului Atlantic. Irlanda, Insula de Smarald, este un tărîm special în care puteţi petrece o vacanţă liniştită.RELAXARE ● Vacanţă ecologică pe Insula de Smarald
Peisaje parcă mereu verzi, învăluite în ceaţă şi înpresurate de apele Oceanului Atlantic. Irlanda, Insula de Smarald, este un tărîm special în care puteţi petrece o vacanţă liniştită.

Dacă vă puteţi obişnui cu singurul mare dezavantaj, vremea mai mereu ploioasă, aici veţi găsi numeroase pensiuni, case de vacanţă sau de oaspeţi ecologice.

Un astfel de loc este Rockyview Farmhouse. Situată în sătucul de coastă Fanore, în Comitatul Clare, casa aparţine unor grădinari bio, aşa că mare parte din mîncarea ecologică servită turiştilor este produsă chiar de ei. Cazarea costă 32-40 de euro de persoană pe noapte. O altă destinaţie o poate constitui Tir na Fiuise – cinci case de vacanţă împrăştiate pe cele aproape 300 de hectare ale unei ferme ecologice din satul Terryglass, Comitatul Tipperary. Închirierea unei astfel de căsuţe pentru şase zile costă 340-580 de euro. Oaspeţii sînt încurajaţi să participe la muncile fermei şi să-şi gătească singuri din "ingredientele" eco obţinute aici. Cazare bio de lux puteţi găsi la Lorum Old Rectory, în localitatea Kilgreaney, Comitatul Carlow şi la Temple House, un "căsoi" istoric de la 1665, redesenat în 1864, şi situat în Ballymote, Comitatul Sligo. Detalii despre aceste destinaţii de vacanţă eco, dar şi despre alte multe, puteţi găsi pe site-urile www.aboutorganics.co.uk şi www.organicplacestostay.com.

PLIMBĂRI. Ce puteţi face aici? Să mîncaţi sănătos şi să vă relaxaţi. Plus pescuit, călărie, drumeţii, plimbări cu bicicleta ca să vă menţineţi în formă şi să vă bucuraţi de frumuseţea locurilor. Insula de Smarald este un paradis: peisaje de vis, peşteri, grădini, parcuri naţionale, castele, mănăstiri. Aici veţi găsi chiar şi cîteva plaje, una dintre cele mai apreciate fiind Curracloe, în Wexford.

×
Subiecte în articol: bio