x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Eco te îndulceşte

Eco te îndulceşte

de Florina Zainescu    |    11 Iun 2008   •   00:00
Eco te îndulceşte

TREND ● Ciocolata fără chimicale are tot mai mulţi fani
Vînzările de ciocolată organică au prins avînt la nivel mondial. Tot mai mulţi iubitori de dulciuri din America şi Europa aleg să ronţăie un "dulce" din ingrediente naturale, fără chimicale.



TREND ● Ciocolata fără chimicale are tot mai mulţi fani
Vînzările de ciocolată organică au prins avînt la nivel mondial. Tot mai mulţi iubitori de dulciuri din America şi Europa aleg să ronţăie un "dulce" din ingrediente naturale, fără chimicale.

Ciocolata bio este o alegere mai bună deoarece este foarte bogată în cacao şi în compoziţia sa nu se regăsesc ingrediente crescute cu pesticide şi alte chimicale toxice, coloranţi sau conservanţi periculoşi.

PIAŢĂ. În Europa de Vest şi în Statele Unite, această categorie de dulciuri face furori. În Statele Unite, de exemplu, vînzările de ciocolată organică se situează la circa 70,8 milioane de dolari şi cresc cu circa 40%-50% anual. Peste Ocean, în Marea Britanie, ciocolata eco reprezintă cam 1,4% din piaţa de profil şi se estimează că în următorii cinci ani va ajunge la peste 2,4%. Asta deşi un kilogram de ciocolată organică este cam de trei ori mai scump decît varianta convenţională şi se tot scumpeşte.

Producătorii de profil sînt siguri că viitorul le aparţine. Mai ales că studiile de piaţă au arătat că persoanele care au ales bio continuă să cumpere produse fără chimicale, chiar dacă acestea se tot scumpesc. În plus, ciocolata organică este un produs premium. "Deci cererea pentru ciocolata organică este mai puţin sensibilă la preţ", a apreciat Josiane Kremer, reprezentanta producătorului bio Barry Callebaut, citată de ConfectioneryNews.com.

Pe meleagurile noastre, această "ispită" nu este, din păcate, foarte populară. Din simplul motiv că este un produs relativ nou intrat pe piaţă şi nici comercianţii care vînd ciocolată sau creme de ciocolată bio nu sînt prea mulţi: magazinele Pukka Food, Leacul, Delicateria şi Naturalia din Bucureşti, BioMarkt Timişoara şi în marile lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri, cum ar fi Mega Image, Carrefour sau Cora.

×
Subiecte în articol: bio