x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Hrana bio e sigură

Hrana bio e sigură

de Florina Zainescu    |    19 Iul 2008   •   00:00
Hrana bio e sigură

CERT  ●  Părinţii pun pe primul loc sănătatea copiilor cînd fac cumpărături
Siguranţa alimentară a copiilor este unul din cele mai importante motive de "înverzire" a dietei unei familii.



CERT  ●  Părinţii pun pe primul loc sănătatea copiilor cînd fac cumpărături
Siguranţa alimentară a copiilor este unul din cele mai importante motive de "înverzire" a dietei unei familii.

Într-o lume în care poluarea şi chimicalele fac legea, asigurarea bunăstării fizice a odraslelor este cea mai importantă preocupare pentru părinţi. Potrivit unui sondaj online realizat de compania americană PriceGrabber, 58% din cei 1.019 de părinţi intervievaţi au declarat că siguranţa copiilor este principala lor prioritate, în timp ce 47% pun pe primul loc sănătatea şi nutriţia. Urmarea: 78% dintre părinţi au declarat că achiziţionează produse alimentare ecologice, fără chimicale, potrivit sondajului citat de presa de peste Ocean.

Interesul pentru bio al părinţilor este cu atît mai mare cu cît anul acesta siguranţa alimentară a americanilor a fost pusă în pericol de carnea de vită "defectă" şi, începînd din aprilie, de roşiile şi ardeii cu salmonela a căror "sursă" nu a fost identificată. Aproape jumătate dintre americani sînt îngrijoraţi că s-ar putea îmbolnăvi din cauza mîncării contaminate, potrivit unor informaţii apărute în presa internaţională. Şi evită să mai cumpere anumite produse sau aleg alternativele eco, a căror calitate este garantată de reguli stricte de urmărire a provenienţei şi de control. Mai mult, majoritatea americanilor susţin acum introducerea unor astfel de reguli stricte pentru toate produsele alimentare.   

LA NOI. Şi în România o mare parte din bio-consumatori sînt părinţi care vor să-şi ţină copiii departe de mîncarea artificială cu pesticide, E-uri şi alte chimicale toxice, spun comercianţii specializaţi. Produsele eco sînt cele mai sigure din punct de vedere al sănătăţii, fiind controlate atît de instituţiile de resort ale statului, cît şi de organismele de inspecţie din agricultura bio. În plus, cercetătorii au arătat că aceste produse sînt mai bogate în substanţe nutritive decît cele convenţionale. 

×
Subiecte în articol: bio