x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare ÎNGRIJIŢI-VĂ CU BIO / Frumoasă şi pe vreme rea

ÎNGRIJIŢI-VĂ CU BIO / Frumoasă şi pe vreme rea

de Florina Zainescu    |    24 Noi 2008   •   00:00
ÎNGRIJIŢI-VĂ CU BIO / Frumoasă şi pe vreme rea

Iarna se apropie, iar vremea rece dă bătăi de cap oricărei femei care ţine la aspectul fizic. Luptaţi cu arme bio, fără chimicale toxice, împotriva tenului uscat, buzelor crăpate şi chiar împotriva răcelii.



O beretă tricotată drăguţă poate fi şi călduroasă şi la modă, dar vai de păr, atrag atenţia reprezentanţii magazinului on-line Rangali într-un ghid organic pentru vreme rea. "Aplicaţi un balsam natural după fiecare spălat. Sau folosiţi masca pentru păr de la Barefoot Botanical”, recomandă cei de la Rangali. Alte mărci de balsamuri, măşti şi uleiuri pentru îngrijirea fără chimicale a părului tern, care se electrizează uşor, găsiţi în magazinele bio Leacul şi Natural Paris din Capitală.

EFECTELE FRIGULUI
Buze crăpate? "Folosiţi o periuţă de dinţi şi un pic de strugurel şi masaţi cu mişcări circulare. Sau folosiţi exfoliantul de buze de la Nvey Eco. Apoi aplicaţi un strugurel 100% organic de la Essential Care", vă sfătuiesc cei de la Rangali.

Şi în magazinele Natural Paris se găsesc creme şi strugurele bio pentru buze de la Florame sau Naturetis, în timp ce Leacul oferă balsamuri reparatoare Lavera şi Dr. Hauschka.

Vântul, gerul şi trecerile dese de la frigul de afară la căldura din casă, birou sau maşină îşi pun amprenta asupra tenului. Acesta devine uscat, tern, pătat. Folosiţi o cremă sau un ulei bio pentru a o hidrata şi evitaţi riscul de eczeme şi alte manifestări alergice provocate de substanţele chimice de sinteză din cosme­ticele convenţionale. Cremele hidratante şi uleiurile bio trebuie folosite şi pentru corp.

În magazinele autohtone cu produse de îngrijire corporală bio găsiţi, de asemenea, şi leacuri pentru mâinile crăpate şi unghiile fragile. Şi nu uitaţi mănuşile acasă!

O răceală sau o gripă nu pot fi ascunse sub nici un machiaj. Sistemul imunitar este slăbit în această perioadă şi asta poate afecta şi tenul, părul sau ochii. Echinaceea şi ghimbirul sunt soluţii na­turale de întărire a imunităţii.

Ceai de echinaceea eco produce Farmacia Naturii – îl puteţi cumpăra din magazi­nul online al firmei sau de la magazinul Ki-Life din Capitală –, iar ghimbir eco găsiţi la Leacul sau Pukka Food. Şi încercaţi să consumaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete.

×
Subiecte în articol: bio