x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Londra 2012: Olimpiada bio

Londra 2012: Olimpiada bio

de Florina Zainescu    |    12 Mar 2008   •   00:00
Londra 2012: Olimpiada bio
Sursa foto: Brian Snyder/

Alimentele servite participanţilor la Jocurile Olimpice de la Londra ar trebui să fie ecologice, pentru ca oamenii să fie “stimulaţi” să treacă la un stil de viaţă sănătos.• Produsul zilei: Ghiveci de legume ecologice

 

Alimentele servite participanţilor la Jocurile Olimpice de la Londra ar trebui să fie ecologice, pentru ca oamenii să fie “stimulaţi” să treacă la un stil de viaţă sănătos.

Soil Association, cel mai mare certificator ecologic din Marea Britanie, militează ca organizatorii ediţiei Londra 2012 a Jocurilor Olimpice şi Pa­ralimpice să se ţină de promisiunea făcută la depunerea candidaturii şi să pregătească cea mai “verde” şi mai sănătoasă competiţie sportivă, din punct de vedere al alimentaţiei. Într-un amplu raport intitulat “Hră­nirea olimpicilor”, Soil Association face apel la toţi cei care vor furniza mâncare pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2012 să se asigure că alimentele servite înainte, în cursul şi după încheierea competiţiei propriu-zisă sunt ecologice, de sezon şi obţinute în fermele locale.

 

EXEMPLU. “Londra 2012 oferă oportunitatea unică de a marca le­gătura dintre mişcare şi alimen­taţia sănătoasă, de a schimba hrana ser­vită la toate evenimentele majore şi de a arăta întregii lumi care sunt be­neficiile produselor organice, de se­zon”, se arată în ra­port. Soil Association consideră că asigurarea unei alimentaţii organice, sănătoase, pentru Londra 2012 este o provocare ma­­joră, însă realizabilă: în perioada de pregătire a Jocurilor ar fi necesară servirea a circa 1,3 milioane de mese, iar în cele peste 60 de zile de compe­tiţii vor trebui servite 14 milioane de mese, echivalentul a 2% din nu­­mărul de mese servite într-un an în şcolile britanice. Iar Londra 2012 poate in­spira tinerii să îmbră­ţişeze un stil de viaţă sănătos.

 

florina.zainescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: londra bio