x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare MACHIAJ / Culorile bio ale sezonului

MACHIAJ / Culorile bio ale sezonului

de Florina Zainescu    |    17 Noi 2008   •   00:00
MACHIAJ / Culorile bio ale sezonului

Cu fardurile şi rujurile bio vă protejaţi frumuseţea naturală şi sunteţi mereu în pas cu moda. Descoperiţi ce se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2008-2009.



Produsele bio de machiaj sunt la fel de rezistente ca şi cele con­ven­ţio­nale şi, în plus, îngrijesc pielea gra­ţie ingredientelor vegetale active pe care le conţin. Mai mult, nu conţin parabeni, fenoxietanol, derivaţi din petrol sau ule­iuri minerale şi alte chimicale de sinteză care pot provoca alergii la nivelul pielii.

LA ALEGERE
În magazinele Natural Paris au apărut "culorile" eco ale sezonului toamnă-iarnă 2008-2009 de la Couleur Caramel: arămiu asortat cu ciocolatiu, bej cu brun şi roz tandru asociat cu violet-prună pentru ochi, chihlimbar vechi, roz-maroniu şi mov pentru buze. Acestea sunt combinate în trei game de machiaj: Terre Ce­leste şi Steppe Divine, inspirate din culo­ri­le toamnei şi ale pământului, şi Jardin de la Beaute, în care movul joacă rolul central.

Fiecare gamă cuprinde câte două farduri de pleoape în nuanţe complementare – una mai deschisă şi cea de-a doua mai închisă – un creion de ochi şi buze şi un ruj bio asortate, dar şi un lac de unghii din ingrediente naturale.

Co­lec­­ţia toamnă-iarnă mai cuprinde un gloss într-o nuanţă maro natural şi două farduri minerale (pulbere) pentru ochi - prună sălbatică şi maro – şi o pudră bronzantă. Aceste produse sunt făcute numai din ingrediente naturale precum untul de Shea, pudra de caise, uleiul de Jojoba, uleiul de ricin, uleiul de sâmburi de struguri, boabele de candelilla.

Şi magazinul online Rangali prezintă tendinţele în machiaj propuse de produ­cătorul Nvey Eco: culori îndrăzneţe, bo­gate, ca verde (fard nr. 154 şi 166), al­bastru (fard nr. 156), mov (fard nr. 163), dar şi culori inspirate din natură, "rupte" din frunzele uscate şi apusul de soare tomnatic, precum auriul (fard nr. 167).

Pentru buze, Nvey recomandă subtilita­tea: doar o umbră de culoare este sufici­en­tă. Dar nu un roz pal sau un bej comun, ci culori inspirate de vinul roşu burgun­dy sau ciocolata caldă, puse în luciu­ri­le de buze Be­rry Delight şi Coco Honey.

Şi în magazi­nul bio Leacul Farduri găsiţi far­duri, ru­ju­ri şi creioane de ochi în ten­dinţe, fabricate din ingrediente naturale de Dr. Ha­us­chka. Pentru un ten perfect şi sănă­tos, fondul de ten, corectorul şi pu­dre­le or­ganice reprezintă cea mai bună alegere.

×
Subiecte în articol: bio