x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Oferta eco creşte

Oferta eco creşte

de Florina Zainescu    |    05 Feb 2009   •   00:00

În peisajul bucureştean a apărut un nou magazin care comercializează alimente ecologice, sănătoase. Şi oferta de cosmetice bio s-a îmbogăţit.

La Sana Gout găsiţi o “colecţie” interesantă de paste şi sosuri pentru paste certificate eco
Jurnalul foto

Pe Strada Puţul lui Zamfir, la numărul 20, s-a deschis, de curând, magazinul Sana Gout care promovează curentul eco. Ce găsiţi aici? Tot felul de conserve de legume – porumb, sfeclă, fasole roşie şi verde, mazăre şi morcovi, varză acră, castraveciori muraţi sau roşii decojite – orez integral sau prefiert, o varietate de paste făinoase şi sosuri “asortate”, paste de legume, uleiuri şi oţeturi, lactate şi fulgi de cereale cu sau fără gluten, sucuri de fructe, lapte de orez şi de soia, miere, ceaiuri şi suplimente nutritive, cafea, dar şi delicatese precum bomboane şi vin.

“Suntem la început. Din 16 decembrie 2008 şi până la Crăciun a fost o perioadă de teste. Am organizat degustări la magazin şi pe la firmele din zona Dorobanţi. Practic am început activitatea anul acesta, în ianuarie”, a declarat Denisa Gradeanu, managerul magazinului. Ea a adăugat că sunt destul de multe persoane interesate de acest concept. Drept exemplu, dacă la început s-au adus numai câte trei produse din fiecare sortiment de lactate, de la săptămână la săptămână comanda s-a dublat.

Magazinul Sana Gout comercializează şi preparate proprii: salate de legume proaspete, fără conservanţi şi aditivi alimentari. “Este vorba de produse naturale, nu ecologice. Însă pe viitor vrem să folosim legume bio la prepararea salatelor. Am vorbit deja cu un producător şi aşteptăm să înceapă să scoată legume, că are cultură de câmp, nu sere”, a declarat managerul Sana Gout.

Ea a adăugat că firma are certificare de importator eco şi este în curs de certificare pentru partea de producţie/procesare eco. Până la obţinerea certificării, vor fi însă lansate diverse produse cu ingrediente ecologice. De exemplu, brioşe. Proaspăt scoase din cuptor. 

COSMETICE
Tot în zona Dorobanţi, mai exact în capătul Străzii Paris dinspre Piaţa Dorobanţi, a apărut un magazin Oliviers &Co în care, pe lângă o gamă bogată de uleiuri de măsline, oţeturi aromate, condimente şi alte produse “mediteraneene” premium, găsiţi o gamă de produse cosmetice bio. În gama O&CO se regăsesc creme, săpunuri şi loţiuni pentru îngrijirea tenului, mâinilor şi corpului făcute cu ulei de măsline, extract din frunze de măslin, ierburi şi extract de fructe mediteraneene. Aceste produse sunt certificate de Ecocert.


×
Subiecte în articol: bio