x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Poftiţi la textile bio!

Poftiţi la textile bio!

de Florina Zainescu    |    04 Noi 2008   •   00:00

Românii care pun preţ pe sănătate vor putea cumpăra prosoape, aşternuturi de pat, halate de baie şi tricouri din bumbac organic, dintr-un magazin on-line autohton.



Prosoapele din bumbac organic reprezintă cea mai sănătoasă alegere
stockxpertcom

Bumbacul convenţional este probabil cea mai chimizată cultură. Potrivit statisticilor, circa 18% din insecticidele, pesticidele sau fungicidele folosite în agricultură la nivel global ajung în plantaţiile de bumbac. Chimicalele rămân în fibrele de bumbac şi pot provoca alergii severe persoanelor care intră în contact cu ţesăturile făcute din acestea. Alternativa o reprezintă textilele fabricate din bumbac certificat organic.

OFERTĂ
Şi pe piaţa românească sunt disponibile acum astfel de produse. Magazinul www.elemental.ro a introdus, de curând, o gamă de textile din bumbac certificat ecologic. Gama cuprinde aşternuturi de pat, prosoape, halate de baie, articole de îmbrăcăminte şi accesorii pentru bebeluşi, tricouri simple şi diverse textile pentru proaspetele mămici. "Un lot consistent de marfă este deja în drum către noi. În prima jumătate a lunii noiembrie, produsele vor fi disponibile atât pentru consumatorul final, cât şi pentru revânzare", a declarat Alice Gallovics, director general Elemental Produse Bio.
În magazinul on-line sunt deja în stoc câteva modele de cearşafuri şi aşternuturi de pat. Satinate, imprimate, brodate sau colorate, atât pentru cei mari, cât şi pentru copii, lenjeriile au un preţ de 90-500 de lei. Pufoase şi viu colorate cu vopsele ecologice, prosoapele pot fi achiziţionate la preţuri ce variază între 16 şi 87 de lei, în timp ce halatele de baie vor costa 178-375 de lei, iar tricourile, 48-67 de lei.
Toate aceste textile sunt achiziţionate direct de la producător, o fabrică cu o istorie de peste 100 de ani din Germania. Această fabrică s-a angajat în urmă cu mulţi ani să producă exclusiv textile din fire naturale şi curate şi se aprovizionează cu materie primă printr-un program de comerţ echitabil. Fabrica este membră a IVN (Institutul pentru textile organice din Germania), care garantează că regulile stricte ale producţiei bio sunt respectate.
Pe piaţa românească, textile "verzi" se găsesc şi în magazinul online www.ecologiceonline.ro: tricouri, hanorace şi şepci din cânepă, bumbac, bambus şi soia organice. Pe acest site sunt disponibile şi diverse modele de genţi şi rucsacuri şi chiar tenişi de cânepă nepoluată.

×
Subiecte în articol: bio textile