“Boboci de trandafir” este un ceai uşor, fin, ce răsfaţă simţul olfactiv şi mai ales papilele gustative.
“Boboci de trandafir” este un ceai uşor, fin, ce răsfaţă simţul olfactiv şi mai ales papilele gustative. O bunătate făcută din trandafiri de dulceaţă ecologici, aleşi pe sprânceană, curăţaţi de impurităţi, uscaţi natural şi ambalaţi manual.
BENEFICII. Petalele de trandafir au proprietăţi medicinale, conţinând ulei volatil – un amestec de alcooli triterpenici alifatici şi stearoterpenici, geraniol, nerol şi citronelol – taninuri, cianidină, derivaţi flavonici, zaharuri, ceară şi acid galic, potrivit www.boli-medicina.com. Ceaiul de trandafiri poate fi folosit atât intern, cât şi extern. Băut, acest ceai are efect antipiretic, antiinflamator, antiseptic, astringent. De asemenea, este recomandat în diareile cronice, dar şi contra răcelii, gripei, transpiraţiei abundente şi chiar bronşitei. Extern, ceaiul de trandafiri este dezinfectant şi decongestiv. Sub formă de comprese, infuzia de petale uscate face minuni în cazul ochilor obosiţi