x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Ceai eco de mentă

Produsul zilei - Ceai eco de mentă

07 Mar 2008   •   00:00
Produsul zilei - Ceai eco de mentă

La prima vedere suntem tentaţi să spunem că ceaiurile nu au cum să fie altfel decât naturale şi sănătoase. Nimic mai fals. Multe dintre plantele din care sunt produse ceaiurile convenţionale provin din zone poluate sau au fost "atinse" de insecticide, ierbicide şi îngrăşăminte chimice.



La prima vedere suntem tentaţi să spunem că ceaiurile nu au cum să fie altfel decât naturale şi sănătoase. Nimic mai fals. Multe dintre plantele din care sunt produse ceaiurile convenţionale provin din zone poluate sau au fost "atinse" de insecticide, ierbicide şi îngrăşăminte chimice. De multe ori nu se respectă condiţiile de recoltare şi de uscare naturală, plantele fiind astfel degradate, iar concentraţia de substanţe bioactive din acestea, mult diminuată. De asemenea, sunt producători care adaugă arome sau coloranţi. În aceste condiţii, ceaiul ecologic reprezintă cea mai sănătoasă alegere.


BENEFICII. Ceaiul de mentă are efect antiseptic, detoxifiant hepatic, antispastic, coleretic-colagog (provoacă evacuarea bilei în intestin), analgezic, tonic şi revigorant. Consumul acestui ceai este recomandat în caz de indigestie, flatulenţă (acumulare excesivăde gaze în intestine), diaree, colici şi spasme gastrointestinale, dischinezie biliară sau în cazul stărilor de greaţă.

×
Subiecte în articol: bio