Lintea neagră ecologică este o leguminoasă verişoară cu fasolea, care a fost obţinută dintr-o cultură nepoluată cu îngrăşăminte chimice de sinteză şi pesticide.
Lintea neagră ecologică este o leguminoasă verişoară cu fasolea, care a fost obţinută dintr-o cultură nepoluată cu îngrăşăminte chimice de sinteză şi pesticide.
Lintea este bogată în proteine, fiind un bun substitut pentru carne. De asemenea, conţine carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, calciu, fosfor, fier, acid folic şi vitaminele B şi C şi este bogată în fibre solubile şi insolubile.
BENEFICII. Lintea este recomandată în perioada de convalescenţă şi cînd organismul necesită consum energetic crescut. Fibrele solubile scad nivelul de glucoză şi colesterol din sînge, iar cele insolubile previn constipaţia. Graţie conţinutului de antioxidanţi, lintea ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.
Citește pe Antena3.ro