x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Spaghete biologice

Produsul zilei - Spaghete biologice

de Jurnalul National    |    06 Mar 2008   •   00:00

Aceste spaghete, produse de celebrul nutriţionist Michel Montignac în parteneriat cu firma Naturgie, sunt făcute din făină integrală de grâu dur ecologic. De ce să consumăm acest produs?

Aceste spaghete, produse de celebrul nutriţionist Michel Montignac în parteneriat cu firma Naturgie, sunt făcute din făină integrală de grâu dur ecologic. De ce să consumăm acest produs? Pentru că nu conţine chimicale, dar şi pentru că făina integrală păstrează toate cele trei “straturi” ale bobului de grâu şi elementele nutritive din acestea. În cazul cerealelor obişnuite, când boabele sunt măcinate sau rafinate, membrana exterioară şi germenul sunt înlăturate şi astfel o mare parte din valoarea nutritivă a bobului de grâu dispare. În cazul cerealelor integrale, sunt păstrate toate cele trei părţi ale bobului, tocmai pentru a nu se pierde nimic din beneficiile sale.

 

CURIOZITATE. Grâul dur are un conţinut mare de gluten, ceea ce conferă aluatului un grad mediu de flexibilitate şi fermitate ridicată şi îl face perfect pentru producerea de paste. Iar Legea italiană 580 din 1967 stipulează chiar că pastele uscate trebuie fabricate numai cu făină din grâu dur.

 

 

×
Subiecte în articol: bio