Această supă este preparată din urzici ecologice după o reţetă a
celebrului nutriţionist francez Michel Montignac. Urzicile folosite au
fost culese din zone nepoluate, în care pământul nu conţine chimicale.
Această supă este preparată din urzici ecologice după o reţetă a celebrului nutriţionist francez Michel Montignac. Urzicile folosite au fost culese din zone nepoluate, în care pământul nu conţine chimicale.
BENEFICII. Urzicile conţin un număr mare de aminoacizi, vitamine – A, B2, C, K –, sunt bogate în clorofilă, săruri minerale – calciu, magneziu, fier, siliciu –, substanţe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine şi cetone. Graţie acestei abundenţe de substanţe benefice, urzicile sunt folosite în cure pentru regenerarea organismului şi pentru detoxifierea lui. Ca aliment, urzicile vitaminizează şi remineralizează organismul, ajută la eliminarea anemiei şi echilibrează sistemul de apărare al organismului. De asemenea, curăţă sângele de toxine şi îl fluidifică, limitează sau înlătură multiplicarea bacteriilor, stimulează metabolismul, dar şi digestia, secreţia bilei, secreţia pancreatică, gastrică şi intestinală.
BENEFICII. Urzicile conţin un număr mare de aminoacizi, vitamine – A, B2, C, K –, sunt bogate în clorofilă, săruri minerale – calciu, magneziu, fier, siliciu –, substanţe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine şi cetone. Graţie acestei abundenţe de substanţe benefice, urzicile sunt folosite în cure pentru regenerarea organismului şi pentru detoxifierea lui. Ca aliment, urzicile vitaminizează şi remineralizează organismul, ajută la eliminarea anemiei şi echilibrează sistemul de apărare al organismului. De asemenea, curăţă sângele de toxine şi îl fluidifică, limitează sau înlătură multiplicarea bacteriilor, stimulează metabolismul, dar şi digestia, secreţia bilei, secreţia pancreatică, gastrică şi intestinală.
Citește pe Antena3.ro