x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei: Telemea maturată de oaie

Produsul zilei: Telemea maturată de oaie

de Jurnalul National    |    14 Mar 2008   •   00:00
Produsul zilei: Telemea maturată de oaie
Sursa foto: Jurnalul foto/

O brânză gustoasă, fără chimicale, produsă de Asi Nature din Si­biu din lapte de oaie ecologic, cheag, sare 2%-4%, culturi lactice selecţio­nate. Această telemea de oaie certificată eco are mini­mum 45% grăsime şi 340 kcal va­loare nutritivă.

O brânză gustoasă, fără chimicale, produsă de Asi Nature din Si­biu din lapte de oaie ecologic, cheag, sare 2%-4%, culturi lactice selecţio­nate. Această telemea de oaie certificată eco are mini­mum 45% grăsime şi 340 kcal va­loare nutritivă.

 

BENEFICII. Brânzeturile sunt campioane în ceea ce priveşte conţinutul de calciu. 100 g brânză ne oferă aproximativ 720 mg calciu. De aceea, brânzeturile trebuie incluse mai ales în dieta femeilor însărcinate şi a celor aflate la menopauză. De un plus de calciu au nevoie şi adolescenţii. La ei, aportul zilnic trebuie să ajungă la 1.200 mg. Brânzeturile stau bine şi la capitolul vitamine. Vitaminele A, D, E, B2 şi B12 conţinute de acest produs întăresc imunitatea în sezonul rece. În acelaşi timp, vitaminele B12 şi D protejează sistemul osos alături de calciu. De asemenea, brânzeturile sunt o excelentă sursă de proteine. 50 g brânză conţin aproximativ 10 g proteine, la fel ca şi 50 g carne sau peşte.

×
Subiecte în articol: bio