x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare PROGNOZĂ - Febra eco va continua

PROGNOZĂ - Febra eco va continua

de Florina Zainescu    |    13 Oct 2008   •   00:00
PROGNOZĂ - Febra eco va continua

În 2010, la nivel global, se vor cheltui circa 70,2 miliarde de dolari pe alimente ecologice, produse fără pesticide, îngrăşămine chimice, E-uri şi alte astfel de toxine. 



În 2010, la nivel global, se vor cheltui circa 70,2 miliarde de dolari pe alimente ecologice, produse fără pesticide, îngrăşămine chimice, E-uri şi alte astfel de toxine.  

Piaţa globală a alimentelor bio a crescut rapid în ultimii ani, cu o rată de circa 19%-20% (în 2007). Creşterea preocupării consumatorilor pentru sănătate şi protecţia mediului constituie cel mai important motor al acestei uimitoare evoluţii, potrivit ultimului raport "Emerging Organic Food Markets", publicat de Research and Markets. Cererea pentru produse bio este concentrată în America de Nord şi Europa, aceste două regiuni contribuind cu aproape 96% din veniturile globale în 2007. Vestea bună este că, în ciuda crizei financiare care creează mari probleme în întreaga lume, interesul pentru alimente curate, fără chimicale, se va menţine. Atfel că în raport se estimează că piaţa bio globală ar putea atinge 70,2 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2010. O creştere importantă dacă ţinem cont că în 2007 comerţul mondial cu alimente eco s-a cifrat pe la 40 de miliarde de dolari.  

Evoluţia pozitivă a sectorului a fost previzionată, de altfel, şi de alţi specialişti: reprezentanţii principalului certificator bio din Marea Britanie, Soil Association, şi cei ai firmei de marke­ting Organic Monitor. "Probabil este inevitabilă o oarecare scă­de­re a cererii din partea consumatorilor mai puţin ataşaţi de acest domeniu, dar va fi mai degrabă vorba despre o plafonare a pie­ţei decât de o scădere", a declarat Patrick Holden, director al Soil Association, citat de site-ul Food Navigator Europe.

×
Subiecte în articol: bio