x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare SUA - Cafea bio în campusuri

SUA - Cafea bio în campusuri

de Florina Zainescu    |    25 Sep 2008   •   00:00

În Statele Unite ale Americii creşte numărul colegiilor în care studenţii sunt “trataţi” cu cafea bio.



În Statele Unite ale Americii creşte numărul colegiilor în care studenţii sunt “trataţi” cu cafea bio.

Asociaţia pentru Comerţ Organic din SUA (OTA) a demarat în această toamnă un proiect de cooperare care vizează introducerea cafelei fără chimicale în cât mai multe instituţii de învăţământ superior. De exemplu, Dallis Coffee furnizează cafea organică la Universitatea Columbia şi la Universitatea New York, în timp ce Equal Exchange aprovizionează Colegiul Bennington şi universităţile Brown, Indianapolis şi Yale. În plus, la Harvard studenţii mănâncă batoane cu cafea de la Wings of Nature, iar Green Mountain Coffee Roasters furnizează cafea eco la Universitatea Notre Dame, Şcoala Medicală Harvard şi la universităţile din Connecticut, Massachusetts şi Vermont.

“Mulţi studenţi au crescut cu alimente organice. Cum ei sunt în căutare de soluţii pentru problemele economice şi de mediu cu care se confruntă lumea, studenţii sunt cheia pentru schimbarea alimentaţiei din campusuri către produse ecologice, provenite din agricultura durabilă, sustenabilă”, potrivit lui David Gagnon, director executiv interimar al OTA, citat de publicaţia online Organic Market.

×
Subiecte în articol: bio