x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tagliatelle ecologice integrale din spelta

Tagliatelle ecologice integrale din spelta

de Florina Zainescu    |    31 Ian 2008   •   00:00
Tagliatelle ecologice integrale din spelta

PRODUSUL ZILEI
Aceste paste făinoase sunt făcute din spelta, o specie de cereala primitivă, nemodificată de 8.000 de ani. Ingredientele folosite la prepararea lor sunt făina ecologică integrală din spelta şi apă. Făina integrală conţine întregul bob de spelta şi păstrează toate componentele acestuia, iar apa provine de la un izvor de munte.PRODUSUL ZILEI
Aceste paste făinoase sunt făcute din spelta, o specie de cereala primitivă, nemodificată de 8.000 de ani. Ingredientele folosite la prepararea lor sunt făina ecologică integrală din spelta şi apă. Făina integrală conţine întregul bob de spelta şi păstrează toate componentele acestuia, iar apa provine de la un izvor de munte.


BENEFICII. De ce să consumăm cereale din spelta? Pentru că acest tip de grâu – cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grâului comun – reuneşte în mod ideal avantajele unei hrăniri integrale: pe lângă un conţinut ridicat de fibre, este bogat în vitaminele A, E, B1, B2 şi în niacină (vitamina PP). De asemenea, şi conţinutul de acizi graşi esenţiali şi de minerale (fier, magneziu, fosfor şi calciu) din spelta este mai ridicat decât la alte soiuri de cereale. Grâul spelta stimulează metabolismul şi activitatea rinichilor şi dezintoxică organismul.


TRATAMENT. Grâul spelta are efecte deosebite în anumite boli. De exemplu, în comparaţie cu alte alimente, produce mai puţine alergii. Combinaţia particulară de nutrienţi oferită de grâul spelta poate reprezenta o hrană specială pentru persoanele ce prezintă migrene, ateroscleroză sau diabet şi poate lupta împotriva unor boli de inimă şi a cancerului. Dieta pe bază de grâu spelta a dat rezultate bune şi în cazul suferinzilor de neurodermite – o boală de piele larg răspândită. De asemenea are efect pozitiv asupra sistemului nervos.

CURAT. De ce să consumăm un produs din spelta bio? Pentru că este mult mai sănătos, nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri" conţinute în alimentele convenţionale.


Info

Pastele au fost obţinute prin laminare şi nu prin extrudare (presare), păstrându-se astfel structura fibrei şi neîncălzindu-se aluatul. Iar uscarea s-a facut la temperaturi joase.
Producător: Petras Bio SRL, Deva
Preţ de raft: 6-7 lei, punga de 400 de grame
De unde poate fi cumpărat: magazine naturiste, www.naturafarm.ro.

×
Subiecte în articol: bio spelta