x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tărie fără chimicale

Tărie fără chimicale

de Florina Zainescu    |    19 Iun 2008   •   00:00
Tărie fără chimicale

După vinul din strugurii ecologici, berea şi alcoolul fără chimicale sînt pe val în Europa şi Statele Unite.

După vinul din strugurii ecologici, berea şi alcoolul fără chimicale sînt pe val în Europa şi Statele Unite.

 
Ce sînt băuturile bio? Acelea care au cel puţin 95% din ingrediente provenite din agricultura ecologică, ne­mo­di­ficate genetic şi “scutite” de apli­carea insecticidelor, erbicidelor, fungicidelor şi fertilizanţilor chi­mici toxici. Băuturile bio nu sînt “drese” cu coloranţi sau conservanţi ar­tificiali. Atenţie însă! Consumate în exces, berea şi votca eco dă­u­nea­ză la fel de grav sănătăţii ca şi su­ratele lor convenţionale.

 
SUCCES. În Germania sau Marea Britanie berea ecologică face parte din dieta cotidiană. Poate fi cumpărată atît din baruri, cît şi de la supermarket. Majoritatea pro­duc­ţiei de bere organică provine din fabrici mici. Şi în America gu­le­rata fără chimicale începe să devină o afacere importantă. Vîn­zările cresc cu 30%-40% anual. O evoluţie spectaculoasă care i-a de­ter­minat chiar şi pe marii pro­du­cători de bere convenţională Anheuser-Busch, Miller şi New Bel­gium să scoată pe piaţă sortimente de bere eco. Mai mult, ameri­ca­nii organizează şi un festival anual dedicat berii bio – North American Organic Brewers Festival.

Pe lîngă bere, în ultimul timp şi votca bio şi-a făcut intrarea pe piaţa de peste Ocean. Şi nu oricum, ci în barurile şi restaurantele a trei lanţuri hoteliere de renume: Marriott, Ritz-Carlton şi Kimpton. 

×
Subiecte în articol: bio