x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Varza, alimentul-minune. De ce este bine să o mâncăm și cum o gătim. 6 rețete delicioase

Varza, alimentul-minune. De ce este bine să o mâncăm și cum o gătim. 6 rețete delicioase

de Magda Cristina Ursache    |    Simona Lazar    |    03 Mai 2014   •   09:25
Varza, alimentul-minune. De ce este bine să o mâncăm și cum o gătim. 6 rețete delicioase

Varza este una dintre cele mai vechi legume cunoscute de om. Cum ea face parte din topul 20 al celor mai hrănitoare produse, a fost rapid introdusă în alimentaţia ţărilor din întreaga lume. Varza albă sau roşie, sferică, este populară în Occident, în timp varietăţile cu frunze late sunt populare în Asia.

Dacă s-ar ţine seama de multiplele sale calităţi culinare şi terapeutice, nu ar trebui să treacă nicio zi fără salată proaspătă sau murată, suc, plăcinte sau mâncare din acest adevărat aliment-minune. Şi legumele înrudite cu varza, cum sunt conopida, broccoli sau cresonul, au aceleaşi virtuţi alimentare.

Varza proaspătă are un aspect lucios şi este crocantă la rupere. Ridic-o pentru a vedea dacă frunzele de dedesubt sunt compacte şi dacă arată bine. Cu cât este mai grea, cu atât este mai densă. Este de preferat ca varza să fie consumată în stare crudă, pentru a i se păstra proprietăţile.
 
Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro și află de ce este bine să consumi cât mai des varză - crudă sau preparată termic - și 6 rețete delicioase.

Citește și despre
Condimentează-ți viața! La propriu... Vei trăi mai sănătos și mai spectaculos

11 motive pentru care e bine să mănânci pătrunjel! Află ce beneficii aduce sănătății

Dieta cu seminţe de cânepă


×
Subiecte în articol: felicia varza terapii complementare