x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ananasul, vedeta Paştelui 2008

Ananasul, vedeta Paştelui 2008

de Georgeta Licsandru    |    25 Apr 2008   •   00:00
Ananasul, vedeta Paştelui 2008

Ananasul este vedeta în zilele de sărbătoare. Aromat şi zemos, acest fruct este ideal pentru a evita consecinţele mesei copioase din ziua de Paşte. Ananasul stimulează arderea caloriilor care provin din friptură sau prăjituri.

Ananasul este vedeta în zilele de sărbătoare. Aromat şi zemos, acest fruct este ideal pentru a evita consecinţele mesei copioase din ziua de Paşte. Ananasul stimulează arderea caloriilor care provin din friptură sau prăjituri.

 

 

Cîteva feliuţe de ananas crud între mese fac uitate micile excese de la masa de Paşti. Drobul, stufatul, friptura de miel şi dulciurile cu multă frişcă sînt greu de digerat. În aceste condiţii, ananasul este o soluţie simplă, dar eficientă pentru a combate problemele digestive, balonările sau indigestiile pe care le provoacă alimentele grele. “Acest fruct exotic conţine bromelaină, o enzimă care arde grăsimile şi îmbunătăţeşte digestia. Pentru că stimulează arderile, ananasul este unul dintre aşa-numitele alimente cu calorii negative, alături de citrice, mere, ţelină, varză, broccoli”, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Datorită conţinutului ridicat de apă – 83%-84%, ananasul are proprietăţi diuretice puternice. Specialistul nostru ne sfătuieşte să alegem ananasul crud, în nici un caz pe cel din compot. Compotul de ananas are zahăr adăugat, ceea ce înseamnă automat ceva calorii în plus. În vreme ce 100 g ananas crud conţin 52 de calorii, aceeaşi cantitate de ananas din compot furnizează 83 de calorii.

 

 

RECOMANDĂRI. Fibrele alimentare din acest fruct stimulează eliminarea toxinelor care se acumulează în organism atunci cînd facem exces de produse de origine animală. De asemenea, pentru eliminarea toxinelor şi pentru evitarea tulburărilor digestive pot fi folosite infuziile din plante – sunătoare, salvie, angelică.

georgeta.licsandru@jurnalul.ro

 

 

Masa de Paşte

 

 

Alimentul (100 g) Calorii

Carne de miel 160

Carne de oaie 131

Carne de vită 134

Carne de vînat 103

Piept de curcan 110

Piept de pui 117

Carne de porc slabă 142

Ficat 109

Rinichi 120

Inimă 107

Caşcaval 423

Ou de găină 147

Ou de raţă 163

Ciocolată cu lapte 605

Ciocolată amăruie 531

Îngheţată 260

Bomboane 574

Bere 47

Vin 60-120

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă ananasul