x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Aromaterapie: Alegerea parfumurilor potrivite pentru fiecare cameră

Aromaterapie: Alegerea parfumurilor potrivite pentru fiecare cameră

de Anastasia Paul    |    09 Feb 2024   •   09:15
Aromaterapie: Alegerea parfumurilor potrivite pentru fiecare cameră
Sursa foto: Hepta

Alegerea parfumului potrivit pentru casa ta este o artă. Cui nu-i place senzația de a păși într-o casă proaspătă, care te întâmpină cu un miros de iasomie, lămâie sau condimente de lemn, în funcție de starea ta de spirit?

Mai multe studii sugerează că aromaterapia are efecte de durată asupra oamenilor, ajutându-ne să ne relaxăm și să ne eliber[m tensiunea acumulată, pur și simplu simțind un miros care nu este prea puternic, dar suficient pentru a ne calma.

Stresul, anxietatea și depresia sunt doar câteva lucruri pentru care aromaterapia este de ajutor. Puterea ierburilor încorporate în aroma uleiurilor esențiale și a lumânărilor parfumate ajută la reducerea anxietății și la îmbunătățirea atenției la momentul prezent. 

Iată câteva remedii rapide pentru îmbunătățirea stării de spirit folosind uleiuri esențiale:

Dormitor

Ar fi ideal ca un spațiu de locuit să aibă un miros mai vibrant decât dormitorul tău, care trebuie să emane un sentiment de confort și seninătate. Ai nevoie de arome care te ajută să îți deschizi căile nazale, astfel încât să poți respira profund și liniștit. Vei descoperi că este mult mai simplu să adormi în această stare meditativă.

Uleiurile esențiale de lavandă, bergamotă și portocală dulce sunt excelente pentru inducerea somnului.

Dar este ceva diferit în a te trezi în dormitorul tău. Entuziasmul este cheia. Pornește difuzorul de uleiuri esențiale și lasă aroma să te energizeze pe măsură ce te pregătești pentru o nouă zi. Cele mai bune uleiuri esențiale care te ajută să ai o zi mai fericită sunt eucaliptul, iarba de lămâie și citronela.

Camera de zi

Aroma casei tale joacă un rol important în definirea caracterului acesteia și are un efect semnificativ asupra modului în care te simți. Aroma sufrageriei tale este importantă deoarece trebuie să te facă să te simți confortabil, în siguranță. Elementele din spațiul tău de locuit, cum ar fi țesăturile și lemnul, ar putea afecta aroma. Alternativ, poate proveni din masa pe care o pregătești și din uleiurile esențiale pe care le răspândești.

În plus, camera de zi este locația principală pentru invitarea oaspeților. Drept urmare, mirosurile pe care le răspândești au un impact asupra emoțiilor. Pentru o întâlnire confortabilă sunt sugerate uleiul esențial de lavandă și portocala dulce. Dacă ești gazda unei mici adunări în camera ta de zi, uleiul esențial de lemongrass ar fi potrivit.

Bucătărie

Uleiul esențial de grapefruit, uleiul esențial de lămâie și uleiul esențial de mentă sunt opțiuni grozave pentru a lumina rapid chiar și cea mai aglomerată și haotică bucătărie. Aceste uleiuri esențiale miros extrem de proaspăt și sunt atât de curățare, cât și de detoxifiere. Pe lângă faptul că oferă calități antibacteriene și antimicrobiene, vor acoperi orice miros neplăcut.

Poți chiar să faceți un pas mai departe și să folosești ulei esențial de lămâie în articolele de curățenie din bucătărie. Acest miros clar, ce apare în mod natural evocă un sentiment de prospețime.

Baie

Datorită calităților sale antibacteriene și antifungice, uleiul de arbore de ceai este o opțiune excelentă pentru baie întrucât lasă zona igienizată și lipsită de poluanți și germeni. Aceasta, la rândul său, inhibă creșterea și reproducerea germenilor, contracarând efectele nocive ale acestora care se acumulează pe piele.

Biroul de acasă

În spațiul de lucru ești cel mai atent și productiv. Ai nevoie de un ulei esențial care să-ți curețe mintea de gândurile care îți distrag atenția pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de concentrare și atenție. Unele uleiuri esențiale excelente pentru oboseală care te pot ajuta să intri într-o stare de curgere includ menta și lemnul de cedru. În plus, aceste plante tratează infecțiile, tusea și răceala.

Iată un sfat: înainte de a te așeza la birou, pornește difuzorul de uleiuri esențiale, cu câteva minute înainte. Pentru a-ți îmbunătăți concentrarea, poți arde și o lumânare parfumată și să priviești direct în flacără, notează wionews.ro.

 

×
Subiecte în articol: aromaterapie parfum camere