x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce poți să mănânci dimineața când te grăbești

Ce poți să mănânci dimineața când te grăbești

06 Ian 2018   •   09:48
Ce poți să mănânci dimineața când te grăbești
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Am spus de o mie de ori că este foarte important să nu săriți peste micul dejun și ca acesta să fie consistent. Este punctul care va stabili tot modul în care veți mânca peste zi. Pe de o parte, este important să vă alimentați organismul atunci când acesta are activitatea cea mai intensă, pentru că altfel va începe să ardă din masa musculară pentru a-și procura energia de care aveți nevoie iar, mai târziu, când îi veți da calorii, pentru că atunci n-ați mai putut de foame, el le va transforma în depozite de grăsimi. Deci, nu e bine.

 

Pe de altă parte, dacă mâncați bine dimineața, nu veți mai ajunge înfometați pe parcursul zilei și nu vă veți mai îndopa. Este o idee foarte proastă să mâncați pe fond de foame acută. Absolut de fiecare dată veți ajunge să mâncați mai mult decât aveți nevoie.

Știu, cei mai mulți se plâng de lipsa de timp dimineața. Pentru cei care nu găsesc resorturile necesare să se trezească puțin mai devreme, iată 3 exemple de mic dejun consistent, sățios și gata în câteva minute.

1. Unt de arahide și banane

O felie de pâine integrală, unsă cu unt de arahide, pe care puneți felii de banană. Aveți fibre cât cuprinde, grăsimi sănătoase și un aport mare de proteine. Adică multă energie dar care și durează. Dacă aveți activitate fizică mai intensă, puteți mânca 2 felii preparate astfel.

Mai puteți presăra pe deasupra semințe de chia.

2. Pâine prăjită cu avocado și ouă

2 felii de pâine integrală, prăjită sau nu, după gust, adăugați pastă de avocado și câte o jumătate de ou fiert, sare și piper după gust. Iarăși o masă completă: multe fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Plus că este foarte sățioasă.

 

Citeste mai multe pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: mic dejun