x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ciocolata neagră scade colesterolul

Ciocolata neagră scade colesterolul

de Cristina Andreea Calin    |    26 Oct 2010   •   00:00
Ciocolata neagră scade colesterolul

Ciocolata neagră poate reduce nivelul colesterolului în cazul persoanelor care suferă de diabet, potrivit unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Hull şi de la Hull York Medical School.



La cercetare au participat 12 diabetici cărora li s-a administrat 45 de grame de ciocolată neagră, bogată în polifenoli. Studiul demonstrează că, în cazul diabeticilor, se poate scădea riscul bolilor cardiovasculare, prin reducerea colesterolului, fără să se afecteze greutatea corporală, rezistenţa la insulină şi controlul glicemiei, declară prof. Steve Atkin, cel care a condus cercetarea. De asemenea, profesorul a atras atenţia că este primul studiu care se realizează în această direcţie şi că este necesar să se meargă mai departe, folosindu-se un număr mult mai mare de subiecţi pentru a fi siguri de efectele benefice ale ciocolatei negre. Polifenolii se pot găsi într-o varietate mare de fructe şi legume, însă în ciocolata neagră au cea mai mare biodisponibilitate.

Potrivit echipei de cercetători, suferinzii de diabet de gradul II au un risc crescut de boli cardiovasculare, iar unul dintre factorii declanşatori este lipsa colesterolului bun, HDL. Pacienţilor participanţi la studiu li s-a admi­nistrat câte o bucată de 15 g de ciocolată neagră, de trei ori pe zi, timp de 16 zile. Aportul de zaharuri a fost de 24 de g zilnic, care este echivalentul cantităţii aduse de o banană mare.

×
Subiecte în articol: bun de consum