x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Comandament estival

Comandament estival

de Cristina Andreea Calin    |    24 Iun 2010   •   00:00

Comercianţii de produse alimen­ta­re de pe Litoral vor fi şi anul aces­ta verificaţi de echipe de ins­pectori din cadrul Autorităţii Na­ţio­nale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia s-au cons­tituit într-un Comandament Se­zon Estival, cu scopul de a asigura sănătatea şi siguranţa ali­men­tară a turiştilor care se vor de­plasa în această vară pe Lito­ralul Mării Negre. Comandamentul va activa în perioada 21 iunie-31 august.

Datorită con­strân­­ge­rilor bu­ge­tare existente în acest an, Co­mandamentul Sezon Estival va fi înjumătăţit faţă de anii anteriori.
Astfel, zece inspectori detaşaţi de la Direcţiile Sanitare Veterinare judeţene, organizaţi în echipe de câte două persoane, vor acţiona în serii de câte două săp­tă­mâni. Creşterea rulajului de marfă al unităţilor din industria alimentară din aceste zone, în special al celor care prepară, furni­zea­ză şi comercializează alimente pentru persoanele aflate în oraşele şi staţiu­ni­le turistice, reprezintă un po­ten­ţial risc pentru sănătatea umană, având în vedere incidentele înre­gistrate în anii trecuţi.
În această perioadă, numărul de telefon Call Center al ANSVSA 0800-826787 este la dispoziţia cetăţe­nilor zilnic, 24/24 de ore.

×
Subiecte în articol: bun de consum